Mevlana'nın Yedi Öğüdüne Yedi Masal - Dervişe Güneyyeli Kutlu

Ayşe Gençer

New member
Kültürümüzden kitaplar görünce öyle seviniyorum ki çocuğuma anlatabileceğim diye. Bu kitap okul çağı çocuklarına hitap ediyor, kızım için bir kenarda büyümesini beklemesi için aldım. O vakte kadar da ben okuyorum. İlk hikayenin sonunda da sizinle paylaşmaya karar verdim.
Kitabı 2008 yılında Mevlana Haftası kültürel etkinlikleri çerçevesinde Mevlevihane'de yapılan sunumu hazırlayıp sunan kişi yazmış.

Üzerine masal yazılan 7 öğüt şunlar:
* Şefkat ve merhamette güneş gibi ol.
* Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol.
* Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
* Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
* Tevazu ve alçakgönüllülükte toprak gibi ol.
* Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
* Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.

Kitabın önsözünde yazarın şu sözleri yer alıyor:
"Beyaz ve siyah; açık ve koyu, gece ve gündüz... Zıtlıklarla dopdolu dünyamızda iyiliğin yanında kötülük, güzelliğin yanında da çirkinlik bulunmakta. Bu zıtlıkların içinde "Biz hangisini seçeceğiz?" sorusu aklımıza düşünce, hemen Mevlana'nın 7 öğüdüne sarılmalıyız. Çünkü 7 öğüt, 738 yıldır insanlara ışık veren bir güneş olduğu gibi; bizim de başucumuzda tutacağımız ve ondan ders alacağımız çok önemli 7 anahtardır. Doğrunun, güzelin, iyinin, sabrın, hoşgörünün, sevginin, aydınlığın anahtarını sunan yüce Mevlana'ya sevgilerimi gönderiyorum."

Ekli dosyalar

• s_16843.jpg
    s_16843.jpg
    16 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:

Ayşe Gençer

New member
Bu arada kitap Ürün Yayınlarından çıkmış. Arka kapakta şu sözler yazıyor:

"Masal diyarının kapısı açık. Masallar, ruhunuza dokunmak için sizi bekliyorlar..."