Montessori Egitimi hakkinda degerli kitap tavsiyeleri

sincap

New member
Merhaba,

5 aylik hamileyim, pedagoji hakkinda bir seyler ogrenmeye calisirken Montessori metodunu kesfettim. Montessori metodunu 0 dan baslayip iyice anlamak istiyorum. Kaynak arastirmasi yaptim ancak yuzlerce kaynak var, kafam karisti. Tecrubelerinize dayanarak tavsiye edebileceginiz Turkce ya da ingilizce kaynaklar olursa cok sevinirim. Simdiden tesekkur ederim.

sincap

New member
Ilginiz ve iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim Seda Hanim. Aslinda actigim diger bir konu da Adem beyin kitaplarina erisimle ilgili. Amerika' da yasiyorum, amazondan baska kitaplari satin alabilecegim bir site ya da yer var mi acaba bildiginiz, arastirdim ama uygun bir yer bulamadim. Online da olabilir. Simdiden tesekkur ederim.

Henna

Member
Merhaba sevgili [MENTION=11373]sincap[/MENTION] aramıza hoşgeldiniz.oncelikle hayırlı olsun , Evladınızı hayırla kucagınıza almanızı dilerim:)
Adem hocamız montessori egitimi kitap onerisi olarak maria montessori'nin kendi yazmış oldugu kitabı tavsiye ediyor fakat o artık basımı oadığından ötürü Emel ÇAKIROĞLU WILBRANDT hanımefendiyi tavsiye ediyor , resim olarak da ekledim kitabi.

Ama size nacizane tavsiyem madem 5 aylık hamilesiniz ve inanın buyuk bir lütuf bu siteye ulaşmışsınız , eğer okumadıysanız Adem hocamızın kitaplarını okumakla başlayabilirsiniz bu serüveninize...
Isterseniz her daim destek olacak gönüllü annelerimiz burada size rehber olacaktır...

Tekrardan hoşgeldiniz
Sevgiler :)

Seda hanım maria montessorinin hangi kitabının basımı olmadığını söylüyorsunuz? Kaknüs yayınlarından çıkıyor kitapları. 4 kitabını aldım ben o yayınevinin.

Ayşe Gençer

New member
Merhaba,

5 aylik hamileyim, pedagoji hakkinda bir seyler ogrenmeye calisirken Montessori metodunu kesfettim. Montessori metodunu 0 dan baslayip iyice anlamak istiyorum. Kaynak arastirmasi yaptim ancak yuzlerce kaynak var, kafam karisti. Tecrubelerinize dayanarak tavsiye edebileceginiz Turkce ya da ingilizce kaynaklar olursa cok sevinirim. Simdiden tesekkur ederim.

Merhabalar,

Öncelikle hamileliğinizi tebrik ederim. Allah sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin inşallah. Evladınıza iyi yazılar yazsın...

Adem Hocamızın kitapları montessori sistemiyle paralellik içindedir çocuğa yaklaşım olarak.

Her ikisi de iyi olacaktır doğacak bebeğiniz için diye düşünüyorum.
Hocamızın Güvenli Bağlanma kitabının anne olacak herkesin okuması gerekir diye düşünüyorum. Aynı şekilde Doğal Ebeveynlik, Çocukluk Sırrı, Cezasız Eğitim...
Hepsini yazacak gibi hissettim, er biri ayrı bir değer çünkü :)

Montessori kitabı olarak ben Maria Montessori'nin yazdığı Çoçuğunuz Hakkında Bilmeniz Gerekenler kitabını tavsiye ederim öncelikle. İnce bir kitap... Bazı kısımların altını çizerim bu tip kitapları okurken, baktım ki tüm kitabı çiziyorum çizmekten vazgeçmiştim. Öyle bir kitap bilmem anlatabişdim mi ne kadar öz bilgilerle dolu olduğunu.
Aynı şekilde Maria Montessori'nin Emici Zihin kitabını da tavsiye ederim. Montessori'nin başka kitapları da var bir inceleyin isterseniz.

Tim Seldin'ın "Montessori Yöntemiyle Harika Çocuk Nasıl Yeriştirilir" kitabı da öyle bir kitap. Bebek odası nasıl olmalı o bile anlatılıyor. Resimli okuması ilgi çekici keyifli bir kitap aynı zamanda içerdiği bilgilerin yanında.

Bir de Kaknüs Yayınlarından çıkan "Çocuğunuz ve Sizin için Montessori Etkinlikleri" kitabı var. Orada da detaylı olarak her bir etkinlikle ilgili resimli anlatımlar örnekler var.

Başlangıç için bu kitaplar yeterli sanırım. İlgiliniz çeker de alır okusanız başka tavsiyeler için yine konuşuruz olur mu?

Sevgilerimle

Son düzenleme: