Fadime Yazıcı
Editör
Kurdan ve Akşamdan ıslatılmış nohut ile cocugumuzun uzunca bir süre oynayacağı, uc boyutlu özgür ürünler oluşturacağı ayni zamanda motor gelişimine katkida bulunacağı süper bir etkinlik örneği.
Merabalar kaç yaş için uygun 3 yaşında kızım var artık oyun bulamıyorum çabuk sıkılıyor oyunlardan oyun bulamıyorum Artık çok enerjisi yüksek 3 yaşına yeni girsi yorulmak bilmiyor tükenmeyen bi enerjisi varKurdan ve Akşamdan ıslatılmış nohut ile cocugumuzun uzunca bir süre oynayacağı, uc boyutlu özgür ürünler oluşturacağı ayni zamanda motor gelişimine katkida bulunacağı süper bir etkinlik örneği.
Merabalar kaç yaş için uygun 3 yaşında kızım var artık oyun bulamıyorum çabuk sıkılıyor oyunlardan oyun bulamıyorum Artık çok enerjisi yüksek 3 yaşına yeni girsi yorulmak bilmiyor tükenmeyen bi enerjisi var
ewt genelde serbest oyunları daha çok seviyor ama bazen müsait olamıyorum 7 aylık oğlumda var onunda ihtiyaçlrı oluyor bu sefer tv izlemek istiyor izletiyorum belli sürelerde ama içim hiç rahat olmuyor onu oyalayacak oyunlar lazım tek başına oynaması için kinetik kum ve diğerleri nerden bulabilirim pekiBenim Kızım da 3 yaşında. Kesinlikle oynayabilir şuan.
Ayrıca kinetik kum, kil, oobleck, makasla kesme gibi faaliyetler de yaptırabilirsiniz. Ben iki üç tane de akıl oyunlarindan aldım. Yine de genellikle hayali oyunları çok seviyorlar bu yaşlarda. Evcilik doktorluk kedi kopekcilik falan
Kurdan ve Akşamdan ıslatılmış nohut ile cocugumuzun uzunca bir süre oynayacağı, uc boyutlu özgür ürünler oluşturacağı ayni zamanda motor gelişimine katkida bulunacağı süper bir etkinlik örneği.
çok teşekkür ederim önerileriniz için inşallah kızımda severek oynarEvet evet benim kızım da iki yaşından sonra hayali oyunlarla daha çok oynamaya başladı. Kedicilik köpekcilik saklanbac kovalamaca fln..
Bu çok normal.
Bir de kızınız sosyal bir çocuk mu? Bakın çocuklarimizin oynadığı oyunları izleyerek onları bir sır bekçisi gibi gozlemleyerek onların hangi zekalara sahip olduklarıni (mantiksal, matematiksel, sosyal, sözel, ritmik vs) bulabiliriz. Fitratlarindan ip uçlarını yakayabiliriz. Sanıyorum sizim çocuğunuzda sosyal bir çocuk. Genellikle tek başlarına oynamayi sevmezler, sosyal becerileri ve farkindaliklari yüksek olur. Merhamet, yardimlasma, çözüm üretme gibi konularda iyidirler.
Maalesef kendi başına yapabilecekleri en iyi aktivite tv izlemek oluyor. Biz ise zor olanı seçtik, tv izletmeyen anne olmak istiyoruz değil mi? Çok da doğru bir yoldayız emin olun.
Geçenlerde şekilli delgecler var bilir misiniz onlardan verdim eline epey dikkatini çekti. Kağıtları yildiz, çiçek seklinde çıkarmak çok hoşuna gitti.
Kinetik kum ve killl. Gerçekten alınca ne demek istediğimi anlayacaksiniz. Kendi başlarına oynayabilecekleri şahane oyunlar bunlar
Internetten alabilirsiniz [MENTION=2068]elif0210[/MENTION]
Kil ise bilemiyorum ben izmirde böyle herbiseu satilan yerler vardir ya oralardan almıştım.
Mutfak dolabi gibi biseyleri var mi tam da oynayacaklari donemdeler.
Doktorculuk seti
Bir büyüteç?
Odasinda özgürce boyayabilecegi bir dolap var mi? Silinebilir bir dolap. ya da koridora fln buyukce bir kraft kagidi gerip orda ona buyukce resimler yapabilcegi firsatlat sunmaya ne dersiniz?
KıZıma makarnalarla oyun hazırlamıştım ipe diziyorduk nimetle oyun olmaz diye bide laf işitmiştim çocuklarımız da en büyük nimetlerden değilmi sonra yıkadık makarnaları pişirdik yedik israf edilen bişey yok aslındaKurdan ve Akşamdan ıslatılmış nohut ile cocugumuzun uzunca bir süre oynayacağı, uc boyutlu özgür ürünler oluşturacağı ayni zamanda motor gelişimine katkida bulunacağı süper bir etkinlik örneği.
Evet evet benim kızım da iki yaşından sonra hayali oyunlarla daha çok oynamaya başladı. Kedicilik köpekcilik saklanbac kovalamaca fln..
Bu çok normal.
Bir de kızınız sosyal bir çocuk mu? Bakın çocuklarimizin oynadığı oyunları izleyerek onları bir sır bekçisi gibi gozlemleyerek onların hangi zekalara sahip olduklarıni (mantiksal, matematiksel, sosyal, sözel, ritmik vs) bulabiliriz. Fitratlarindan ip uçlarını yakayabiliriz. Sanıyorum sizim çocuğunuzda sosyal bir çocuk. Genellikle tek başlarına oynamayi sevmezler, sosyal becerileri ve farkindaliklari yüksek olur. Merhamet, yardimlasma, çözüm üretme gibi konularda iyidirler.
Maalesef kendi başına yapabilecekleri en iyi aktivite tv izlemek oluyor. Biz ise zor olanı seçtik, tv izletmeyen anne olmak istiyoruz değil mi? Çok da doğru bir yoldayız emin olun.
Geçenlerde şekilli delgecler var bilir misiniz onlardan verdim eline epey dikkatini çekti. Kağıtları yildiz, çiçek seklinde çıkarmak çok hoşuna gitti.
Kinetik kum ve killl. Gerçekten alınca ne demek istediğimi anlayacaksiniz. Kendi başlarına oynayabilecekleri şahane oyunlar bunlar
Kil ise bilemiyorum ben izmirde böyle herbiseu satilan yerler vardir ya oralardan almıştım.
Doktorculuk seti
Bir büyüteç?
Odasinda özgürce boyayabilecegi bir dolap var mi? Silinebilir bir dolap. ya da koridora fln buyukce bir kraft kagidi gerip orda ona buyukce resimler yapabilcegi firsatlat sunmaya ne dersiniz?
[MENTION=1795]Fadime Yazıcı[/MENTION] Hocam bayildim bu etkinlige, hepsini kaydediyorum bizim ufaklik buyuyunce oynadigi gunu gorecegiz insallah. Simdi ben kendim oynamak istedim saatlerce oynayabilirim bu sekilde ben yalniz seyi merak ettim, 28 yasindayim gelisimime bir katkisi olur mu
Evet evet benim kızım da iki yaşından sonra hayali oyunlarla daha çok oynamaya başladı. Kedicilik köpekcilik saklanbac kovalamaca fln..
Bu çok normal.
Doktorculuk seti
Bir büyüteç?
Cok tatlısınız Elif hanim. Sizin kiziniz saniyorum 18 aylıkti. Siz duyusal oyunlar oynayın en çok bu dönemde. Ben o dönemde kızımla oynayabileceğim oyunlari bir kağıda yazıp duvara aşmıştım. Dur bak onu da paylaşayım bir ara. Tam da sizin çocuğunuzun yaşlarına göre.
Bu nohut faaliyetini sınıfta oturup ben de yaptım. Nasil güzel nasıl eğlenceli var ya. Kinetik kum ve kil ilr de oynarim hep. Yeniden kesfediyorsun neler yapabilecegini yeteneklerini
Fadime hanım burada bir de sunu yazmak istiyorum bızler tv izletmek istemeyen anneler olmak istiyoruz cok doğru. ama gerek Çevre getek es dıs etkenler vs bazen engellenemıyor benım kızım bazen gun icinde ızlıyor yanı sürekli degil tabı kı ve kontrollü olarak izlerken suteklı yanında olmaya calisiyorum onunla iletisim icinde ve sarılıyorum ne bilim dibine oturuyorum. cok isterim hıc ızletmemek ama ınanın olmuyor esim nerdeyse hiç evde degıl kızımızı goremıyor cok yogun bır mesaide calısıyor. bır de kızım ın kucuklugunden berı gunduz uykusu yok on ıkı saat ayakta ve bedenen cok yoruluyorum ben dayanamayıp onun da ısrarın a karsi açmak zorunda kalıyorum bu konuda bana ne onerırsınız pekı
Etkinlik harika... Ancak yanlış anlamayın ama bu benim şahsi fikrim gıda maddelerinin etkinliklerde kullanılmasına karşıyım!
Nohut yerine pekala oyun hamurları da kullanılabilirdi.
Dünya nüfusunun büyük kısmı açlıktan ölüyor malesef... İlginçtir aşırı kilodan ölen insan sayısı açlıktan ölen insanın 3 katı.