nutricia infatrini mama kullanımı ? infatrini nutricia mama yan etkileri ?

fatoş123

New member
Bebeklerimizin gelişimleri elbette çok önemli arkadaşlar lakin aklımı kurcalayan bir durum var son zamanlarda son yıllarda hazır mamalar hazır yiyecekler raflarda bekletilen ürünler çocuklarımız için faydalı diyerek etkili diyerek satış yapılıyor. Nutricia infatrini mama kullanımı ile ilgili daha önce bebeğine içiren yediren oldu mu ? İnfatrini nutricia mama yan etkileri ile karşılan oldu mu ? Bebeklerimiz için kilosu düşük olması nedeniyle bu tür hazır gıdalar veriliyor doktorlar tarafından acaba diyorum doktorlarımız gerçekten bunu veya sağlık bakanlığımız bunları gerçekten inceliyor mu ? Dikkatimi çeken sürekli uluslararası global dediğimiz yabancı markalar hazırlıyor ne kadar güvenilir ki. Sevgili arkadaşlar bu ürün kullanıp faydasını gören olumlu olumsuz görüşlerini yazabilirmi.

baharibeklerken

New member
Mamalarin ve dahi tüm raf takı katkılı yiyeceklerin hücreyi besleyemedigi dolayısıyla vücudun ihtiyacını karşılamak yerine dokularda birikinti yaptığı ( yıllardır mama alan bebeklerin kilosunun çok olduğu dikkatimi cekerdi sebebi buymus ) vücudun bu birikintileri atmak için çaba sarfederken hücre ve organ gelisimlerinin gerilediği , bunun da son yıllarda hızla artan bebek ve yetişkin hastalıklarına özellikle böbrek yetmezliginin zemin teşkil ettiğini anlatan bir kitap okudum ve okudukça içim kan ağlıyor. Bebeğim izi kendi elimizle ne zararlar veriyor muşuz meğer.

baharibeklerken

New member
Biryerde şunu okumuştum, suan kullanılan kilo boy oranının mama ile beslenen bebekler baz alınarak hazırlandığı, mama ise kilo yaptığı için bunun gerçeği yansitmadigi, dolayisiyla anne sütüyle beslenen veya mama almayan bebeğin bu oranlarının düşük olması kaygılanmaya gerek olmadığı anlatılıyordu.
Neticede annelik.kac hislerimiz (tabi kaygılı değilsek :) ) yavrumuzun sağlığı iyiyse veya değil se hisseder iz diye düşünüyorum.

A

aydemir

Guest
Biryerde şunu okumuştum, suan kullanılan kilo boy oranının mama ile beslenen bebekler baz alınarak hazırlandığı, mama ise kilo yaptığı için bunun gerçeği yansitmadigi, dolayisiyla anne sütüyle beslenen veya mama almayan bebeğin bu oranlarının düşük olması kaygılanmaya gerek olmadığı anlatılıyordu.
Neticede annelik.kac hislerimiz (tabi kaygılı değilsek :) ) yavrumuzun sağlığı iyiyse veya değil se hisseder iz diye düşünüyorum.
[MENTION=5246]baharibeklerken[/MENTION] aslında burda şunu anladım birçok anne bilgisiz olduğu için hazır oluşturulmuş medya reklam desteği ile bu tür mamalara yönlendiriliyor her doktorumuz gerçek manada işin ehli değil inanın buna ve sadece onlarda bulunduğu kurumda onlara servis edilen menülerle hareket ediyor bağımsız doktorlar herzaman tercihimdir. aidin salih kitabında sütü gelmeyen anneler için bebeklerine mama hazırlamak için buraya güzel konular açarsak sosyal medyaya servis edersek belki nice anneler hazır mama bağımlılığından kurtulur.

baharibeklerken

New member
[MENTION=5246]baharibeklerken[/MENTION] aslında burda şunu anladım birçok anne bilgisiz olduğu için hazır oluşturulmuş medya reklam desteği ile bu tür mamalara yönlendiriliyor her doktorumuz gerçek manada işin ehli değil inanın buna ve sadece onlarda bulunduğu kurumda onlara servis edilen menülerle hareket ediyor bağımsız doktorlar herzaman tercihimdir. aidin salih kitabında sütü gelmeyen anneler için bebeklerine mama hazırlamak için buraya güzel konular açarsak sosyal medyaya servis edersek belki nice anneler hazır mama bağımlılığından kurtulur.

Evet size katılıyorum, maalesef mama olmazsa olmaz gibi düşünenler bile var. Dr vakaları çok arttığı ve sistem cogu meslekte olduğu gibi tıpta da işinin ehli ni secmedigi için bende guvenemiyorum artık Dr lara. Üstelik birinin dediği diğerini tutmuyor. Bir dr bir ilaç yazıyor, öbür Dr kızıyor bunu niye kullandın diye.
Konu açmak hakkinda da çok şey dusunsem de açmak için pek zaman bulamadım. Alıntı yapmak kitaptan epey uzun sürüyor ama aklımda var. Okuyan arkadaşlar acıyor bazan