Oğluma söz dinletemiyorum

Seda13

New member
Merhabalar
Oğlum 40 aylık eskiden her şeyimizi duzenli yapardık yemek saati oyun saati kitap okuma saati vs ama şimdi hiç duzenimiz kalmadı akşamları bizimle sofraya oturmuyor oyun oynarken küsüp gidiyor kitap okumak istemiyor bu sıralar tv çok sardı oğlumun 4.5 yaşında kuzeni var çok fazla olumsuz davranış sergiliyor ne yazık ki ailesinin pedagojiden anladığı yok geçen sene oğlum onunla çok fazla vakit geçirdi ve tüm olumsuz davranışlarını kaptı şuan hiç söz dinlemiyor yapma dediğimiz bir şeyi ısrarla yapıyor ta ki sesimizi yukseltene kadar ne yapacağımı nasıl davranacağımı hiç bilmiyorum bu davranışlar normal mı 3 yaş sendromu mu acaba yardımcı olursanız çok sevinirim

Seda13

New member
Bu konuda çok emin değilim ama adem hocanın bir testi vardı yürüyen merdiven testi geçen sene oğlum 2 yaşındayken arkasına bile bakmadan yürüyen merdivenlere doğru kosmustu yalnız adem hoca bunu 4 yaşındayken deneyin diyordu bir de oğlum ben olmadan hiçbir yerde kalmıyor evde çizgi film izlerken eğer bende yanindaysam kucağımda oturuyor 4 yaşında krese vermeyi düşünüyorum bu arada 2 yaşına kadar birlikte yattık daha sonra yatakları ayırdık fakat yatağı bizim yatagimizin yanındaydı 3 yaşına doğru da odasını ayırdım ve hiç bu konuda hiç sıkıntı yaşamadım şuan bile bizim yatagimiza gelmiyor peki sizce güvenli bağlanma var mıdır yokmudur

Seda13

New member
Çok teşekkür ederim haklısınız yeniden bağlanma sürecini baslatayim acaba bu süreçte geceleri birlikte yatmasak olur mu bir fikriniz var mı

Pınar Güzel

New member
Sizinle yatnak istrmiyormu yatsaniz iyi olur ama o uyuyunca yanindan kalkabilirsinizgece uyanirsada yaninda olmalisiniz.yani sizi istedigi her vakit yaninda olun.
Ben de araya girmiş olacağım izninizle ama benimde tam bununla ilgili bir sorum olcak. Dün benimle yatmak istedi kızım ama çizgi film de izlemek istedi izin verdim. Bu sefer tv göremiyorum kalk yanımdan anne falan demeye başladı. Tv ye hayır mı deseydim acaba?

Seda13

New member
Sizinle yatnak istrmiyormu yatsaniz iyi olur ama o uyuyunca yanindan kalkabilirsinizgece uyanirsada yaninda olmalisiniz.yani sizi istedigi her vakit yaninda olun.

Gece bir iki kere kalkıyor su içmek için veya tuvalet için sonrasında dalana kadar yanında yatıyorum sonra kalkıyorum hep kalsam git demez ben sabaha kadar yatmak istemiyorum ama her istediğinde yanında yatıyorum

Pınar Güzel

New member
Normalde tv ilemi uyuyor

Geceleri bazen çizgi film izlemek isterdi ben geç olduğu için çizgi filmler bitmiş derdim üstelemezdi. Bu süreçte ben ne derse yapıyorum işte tam olarak bu doğru mu onuda bilmiyorum. O da artık her gün istemeye başladı. Bana da bi tuhaflık gelmeye başladı zaten. Eskiden çokta tv izlemeyen ve daha çok beni dinleyen bir çocuktu şimdi her dediği oluyor diye istekleri sınırsız oldu. Bir yerde yanlış mı yapıyorum yoksa geçici bir durum mu?

Pınar Güzel

New member
Yok tv ile uyutmaknuygun degil.sinirsiz olmicaksiniz.yanlis bisi varsa tabiki hayir diyeceksiniz.siz yanlis oldugunu dusundugunuz seylere hayir demelisiniz.yani kendine zarar vermiyo nasil olsa diye tv ile uyutmak dogru degil.sonucta tv de zararli.heleki uyurken asla izletmemelisiniz.her dediginr tamam denilmemeli makul olacak seyler var onlari yaoabilirsiniz.ornegin baska ne yapio.sizin cocugunuz suanda sizi kullaniyo buna izin vermiceksiniz.guvenli baglanma olmasi icin simdi her istedigine tamam diyecez dedigimizde cocuk sabah aksam cikolata istiyor die cikolata vermicez bunun bi zmani olmali.yada cocuk hergun oyun istiyosa her oyuncagi almicaz.yada cocuk parka gidip saatlerce gelmek istemiyosa.bugunluk bu kadar yarin gene geliriz annecim hadi evimize gidekim diceksiniz.gene dinlemiyosa ama evde senin icin cok guzel bi oyun kurucam deyip eve gitmesini saglicaz.bu aksama kadar parkta durmanizigerektirmez.

Peki böyle durumlarda ağlarsa ve hırçınlaşırsa nasıl davranmamız gerekir? Yani yanına gidip konuşmalı mıyız yoksa ağlamasının geçmesini mi beklemeliyiz?