Oglumla anlasamiyorum

Elifin annesi

New member
12yasinda oglum var cok fazla bilgisayar oyunu bagimlisi evimizde internet ve bilgisayar yok babaannesinde var ve surekli oraya gidiyor buda beni cok rahatsiz ediyor daha sonradan evi istemiyor buda beni cok uzuyor onun icin hicbi konuda anlasamiyoruz uzlasamiyoruz eve surekli ben ona bagriyorum obana tepki veriyor sonradan farkettimki oda benim ona soylediklerimi bagirdiklarimi oda 6 yasindaki kardesine yapiyo bunu farkettigimde cok uzuldum neyapmam gerekiyo acaba bana yardimci olurmusunuz

Merhaba [MENTION=5718]Elifin annesi[/MENTION],

Oğlunuz ergenliğe doğru bir süreç içerisinde. Hatta şöyle söyleyeyim, adem hocamın deyimiyle ekinlerin biçildiği dönem! Daha küçük yaş dönemlerini nasıl geçirdiğiniz burada çokkk önemli! Ergenleri çok önemsiyorum, onlarla sohbet etmeyide çok severim. Her karşılaştığım ergende en yoğun hissettiğim duygu, anlaşılmamışlık! Gerçekten anlaşılmadıkları en şikayet ettikleri konu oluyor. Burada acaba oğlunuzla tam olarak gerçekleştiremediğiniz bağ ile birlikte onu anlamakta zorlanıyor olabilir misiniz? Şuan nasıl bir problemi olursa olsun, ilk dokunuş onun duygusuna dokunmak ve anlamak! Bunu gerçekten yüreğinizde hissetmek adına kendinizi zorlayın! Eğer buna engel, bilgiyse bunu tamamlamaya çalışın, yada kendi darlığınızsa bunun üzerinden gidin. Ne yapın ne edin, önce onu olduğu haliyle eleştirmeden kabul edebilecek iç motivasyonu oluşturun. kızmalarınız bu dönemde çokk daha tehlikeli. Bireyselliği artık hissettiği bir dönem, düşünsenize arkadaşınızın size kızması ne ise, onun içinde sizin ona kızmanız aynı şey. Hatta fazlası.. tepkiselliğinin yoğun olduğu, adalet duygusunun yoğun olduğu, onurunun korunması adına en savaşçı olduğu dönem!

Çocuğunuzla yeniden bağ, yeniden iletişim, yeniden kabullenme dönemi olsun inş. Bu şekilde olmadıkça oğlunuz sizden hem uzaklaşacak hemde tepkiselliği artacaktır! Onu bir şeylerden sakındırmak, doğru olanın tesir gücünü ona geçirebilmek adına "yeniden" başlayacağınız bütün yenilikler çok önemli bir kurtarıcı olacak!
Allah yardımcınız olsun, selamlar...

Derya birkan

New member
Merhaba [MENTION=5718]Elifin annesi[/MENTION],

Oğlunuz ergenliğe doğru bir süreç içerisinde. Hatta şöyle söyleyeyim, adem hocamın deyimiyle ekinlerin biçildiği dönem! Daha küçük yaş dönemlerini nasıl geçirdiğiniz burada çokkk önemli! Ergenleri çok önemsiyorum, onlarla sohbet etmeyide çok severim. Her karşılaştığım ergende en yoğun hissettiğim duygu, anlaşılmamışlık! Gerçekten anlaşılmadıkları en şikayet ettikleri konu oluyor. Burada acaba oğlunuzla tam olarak gerçekleştiremediğiniz bağ ile birlikte onu anlamakta zorlanıyor olabilir misiniz? Şuan nasıl bir problemi olursa olsun, ilk dokunuş onun duygusuna dokunmak ve anlamak! Bunu gerçekten yüreğinizde hissetmek adına kendinizi zorlayın! Eğer buna engel, bilgiyse bunu tamamlamaya çalışın, yada kendi darlığınızsa bunun üzerinden gidin. Ne yapın ne edin, önce onu olduğu haliyle eleştirmeden kabul edebilecek iç motivasyonu oluşturun. kızmalarınız bu dönemde çokk daha tehlikeli. Bireyselliği artık hissettiği bir dönem, düşünsenize arkadaşınızın size kızması ne ise, onun içinde sizin ona kızmanız aynı şey. Hatta fazlası.. tepkiselliğinin yoğun olduğu, adalet duygusunun yoğun olduğu, onurunun korunması adına en savaşçı olduğu dönem!

Çocuğunuzla yeniden bağ, yeniden iletişim, yeniden kabullenme dönemi olsun inş. Bu şekilde olmadıkça oğlunuz sizden hem uzaklaşacak hemde tepkiselliği artacaktır! Onu bir şeylerden sakındırmak, doğru olanın tesir gücünü ona geçirebilmek adına "yeniden" başlayacağınız bütün yenilikler çok önemli bir kurtarıcı olacak!
Allah yardımcınız olsun, selamlar...

Merhabalar.ewet ayni sorunlar bizdede var.12 yasinda.babadan ayri.2 yasindan bu yana .haftada 1 gorur.2 yil once 2. Evliligimi yaptim.oglumla 5 haftadir yeniden baglanmadayiz.zorlaniyorum.cunku dogumuma haftalar kaldi.enerjisi yuksek.bu halimle cok ulasamiyorum ona.bende mutfakta zaman gecirmeyi buldum .uyum icinde suan .hatta bazlama icin hamur yapti.bekliyoruz mayalanmasini.sorun derslere olan sorumsuzlugu.teog sınavina aylar kaldi.ama hala farkindaligi yok buda beni endiselendiriyor.gunluk 1 saat internet izni var.itirazi yok uyuyor.ama dersinide yapmiyor.

Rumser

New member
Bu konuyla ilgili bizim de bilgilendirilmeye ihtiyacimiz var.. Ayni yasta ve ayni sıkintilari yasayan bi kardesim var. Annem,babam ve kardesim ciddi sıkinti yasiyor.. Biz de acil destek bekliyoruz. yeniden baglanma surecinde bu yastaki bi erkek cocuguyla birlikte yatmak uygun olurmu.. Baska ne gibi seyler yapilabilir. Babam bu tarz seylere pek inanmiyor ne yapicaz bilmiyorum. Kardesimiz gozumuzun onunde eriyip gidiyor.. :((

merhabalar, benimde 10 yaşında oğlum var ve devamlı internet başında oyun oynamak yada bunlarla ilgili abuk sabuk videolar izlemek istiyor ve bu duruma çok fazla dayanamayıp tartışmalarımız çoğaldı. artık maalesef oğlum ölmek istiyorım intihar edeceğim ama allahtan korkuyorum gibi cümleler kurmaya başladı , çok korkuyorum ve çok endişeliyim bu durumda ne yapacağımı bilmiyorum lütfen acil yardım ederseniz çok sevineceğim

eba

New member
yeni okudum ve genel bir sorun bu bütün ailelerde bence interneti kabullenip çocukla internet vaktini birlikte geçirecegiz ve sonlandıracağız. internet kapandığında yapılacak iş belirli olucak ve o işe de birlikte başlanıcak çözümmmm anneee ve babalarda bitiyor