Acil Onarım egzersizleri hakknda

zhrgshn

New member
Merhabalar
Onarım sürecine başlayacağım takıldığım bir kaç şey var yardımcı olursanız sevinirim.
1-Öncelikle sadece kitap okuyarak uygulama yapmak yeterli mi acaba?
2-Zarar görmüş duyguları onarıcı hislerle iyileştireceğiz.Peki onarıcı hislerden kastımız sadece nefes egzersizi mi?Yoksa sadece seans esnasında telkinde mi bulunmamız gerekiyor?
3-Yoğun bir şekilde acıyı hissediyoruz ama seanslar sanki acıyı yoğun hissetme ve nefes egzersizi gibi.Onarıcı histen kastettiğimiz şeyi anlayamadım.hissi yönlendirme yaparken nefesi kalbe ilettiğimiz esnada mı ben bir "hanımefendiyim" diye telkin vereceğiz?
4-Kısacası onarıcı his oluşturma ve bunu aktarma konusunu anlayamadım.sanki birşeyler eksik gibi.Temiz nefes=Onarıcı his demek mi? Yani nefes onarılmaya yeterli mi?Telkini ne zaman kullanacağız.
Dönüş yapabilirseniz çok sevinirim.
 

kaygısız

New member
Merhaba size de
Ben 2 ay önce yalıtımdan çıktım onarımım devam ediyor terapiler hakkındaki sorularınızı okudum tek tek cevaplamaya çalışayım
1: sadece kitap okuyarak yapmak yeterli mi bence yeterli değil eğer imkanınız varsa kendi kendin terapi .com daki videoları da satın almanızı öneririm çünkü hem egzersizleri adem bey kendisi tarif ediyor görerek öğreniyorsunuz ayrıca ücret ödediğiniz için daha bir özen gösteriyor insan onarı m sürecine
2: zarar görmüş duygularımızı hissi hissetme egzersizinde hissedip o ana çocukluk halimize telkinde bulunacağız yanında olduğumuzu onu bıraktığımız için bizi affetmesini isteyeceğiz ve zor durumlarda yanında olacağız ben kaç kez uçan balonumu kaçırdığımda kendi çocukluk hayalimin acısını hissettim düşüp bacağım kanadığında kimse yoktu yanımda kendi elimden tuttum bunun gibi bir çok anı var içimizde sizinde kendi anılarınıza ulaşmanız gerekiyor
3:bu sorunuzda hissi takip etme ve duyguyu yönlendirme egzersizi günlük hayatımımızda can sıkıcı bir olay yada öfke yada kaygı duyduğumuzda kalbimizin yan tarafından bizi sıkan bir şey vardır bu egzersiz o sıkışmayı fark edebilmek için yapılıyor fark ettikten sonrada onu etkisiz hale getirmek için yöntemleri var kiştapta okumuşsunuzdur.
4:nefesler sadece hislerimizi yoğunlaştırmak için kullanılıyor onarıcı hisler zaten kendiliğinden oluşuyor siz küçücük halinizle göz göze geldiğiniz zaman onun size bakıp sonra gözlerini sizden çevirdiği zaman gözleriniz dolduğu zaman ve onu teselli etmek istediğiniz zaman içinizden onarıcı hisler kendiliğinden oluşacaktır.
Kaygıya rağmen bırakma ve biyolojik ritmin düzeltilmesi de çok önemli ama şu beklentiniz olmasın hani 6 hafta onarım yaptım herşey düzeldi dünya güllük gülistanlık olacak diye beklemeyin yalıtımdan çıkınca insan diğer insanlarla yada başka şeylerle temas etmeye başlayınca sudan çıkmış balığa dönüyor sanki hiç terapi yapmamış gibi oluyor ama terapilere devam ettikce bir nebze kendinde bir iyilik ve genişlik hali buluyor öfke anında bağırıp çağırmadan durabilmeyi ve kendini yönetebilmeyi öğreniyor umarım faydası olur yazdıklarımın iyi günler hoşcakalın..
 

zhrgshn

New member
Merhabalar
Teşekkürler.Detaylı cevaplarınız çok faydalı oldu.Size bir sorum daha olacaktı değerlilik hissiyle alakalı.
Değerlilik hissini hangi egzersizde ve aşamada oluşturacağız.Yani "ben bir hanımefendiyim" telkinini egzersizlerde mi yoksa gün içinde mi kendimize vereceğiz?
Kısacası değerlilik hissini nasıl oluşturacağız.
 

kaygısız

New member
Merhabalar
Teşekkürler.Detaylı cevaplarınız çok faydalı oldu.Size bir sorum daha olacaktı değerlilik hissiyle alakalı.
Değerlilik hissini hangi egzersizde ve aşamada oluşturacağız.Yani "ben bir hanımefendiyim" telkinini egzersizlerde mi yoksa gün içinde mi kendimize vereceğiz?
Kısacası değerlilik hissini nasıl oluşturacağız.

Her insan ilk çocukluk döneminde kendisini değerli hisseder bizdeki sorun bu değerli hissetmemizin çevremiz annemiz babamız tarafından yerle bir edilmesinden kaynaklanıyor biz hissi hissetme egzersizinde küçüklük halimize değer vereceğiz onu kucaklayacağız biz onun yaralarını sardıkça aslında kendimizi de iyileştirmiş olacağız.
 
Üst