Nalan Erdoğmuş
New member
merhaba filial oyun terapisi hakkında ne düşünüyorsunuz? uygulamayı bilen varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? AP'ye uygun bir yöntem mi?çelişkileri var mı?
Ben oyun terapisi orjinal adıyla theraplay e oğlumla başladım. Devam edemedim şuan için kişisel sebeplerden dolayı fakat tavsiye ediyorum. Anne çocuk arasındaki bağı oyun terapisi ile kuvvetlendiyor ve çocukta varsa sıkıntılı kısımlar terapist eşliğinde çözümleniyor. Anadolu pedagojisine uygun ki benim terapistim de bizzat Adem güneş okurlarından ve uygulayıcılarından...theraplay adıyla arama yaparak daha net bilgi alabilir theraplay adlı kitabı okuyabilir hatta sizde kendiniz içindeki oyunları evinizde uygulayabilirsiniz.
Ben oyun terapisi orjinal adıyla theraplay e oğlumla başladım. Devam edemedim şuan için kişisel sebeplerden dolayı fakat tavsiye ediyorum. Anne çocuk arasındaki bağı oyun terapisi ile kuvvetlendiyor ve çocukta varsa sıkıntılı kısımlar terapist eşliğinde çözümleniyor. Anadolu pedagojisine uygun ki benim terapistim de bizzat Adem güneş okurlarından ve uygulayıcılarından...theraplay adıyla arama yaparak daha net bilgi alabilir theraplay adlı kitabı okuyabilir hatta sizde kendiniz içindeki oyunları evinizde uygulayabilirsiniz.
Merhabalar thraplay hakıında internetten araştırma yaptım ve kitap siparis verdim 4.5 yaş kızım ile yeniden bağlanma süreci içinde yım kitabın elime geçmesi yaklaşık bir hafta sürecek sanırım bu konu hakkında biraz bilgi verir iseniz çok memnun olurum evde kızım ile nasıl oyunlar oynayabiliriz çok teşekkür ederim bilgiler benim için çok değerli
Merhaba
Theraplay kitabına birçok siteden baktım fakat hiçbirinde satış yoktu siz nerden sipariş verdiniz acaba öğrenebilir miyim?
Ben de maalesef bulamadim. Siz buldunuz mu acaba?
Ben bir seminerde öğrendim theraplay i ama eğitim almadım nedir sadece ne yararı vardır neden uygulanır bilgi sahibi oldum sonra oyun terapisti ile görüşüp başladık fakat dediğim gibi şuan için devam etmiyoruz.. terapistim oğlumun sıkıntılı noktalarını paylaştı bizimle, bende kitaptan o noktalar üzerinde yoğunlaşarak oyun oynuyorum. İnanın çok basit herkezin uygulayıp yapabileceği şeyler. Ten teması anne çocuk bağını kuvvetlendirir bu konuda mesela krem alıp yavrunuzun eline masaj yaparak sürer parmaklarını sayabilirsiniz onu sevdiğini söylerken ten temasıyla bunu kuvvetlendirmiş hemde saymayı parmaklarının varlığını göstermiş olursunuz bu ufak bir bağlanma için oyun örneği küçükler için.
Kitapyurduna yeniden geldi 1 2 gün önce gördüm sipariş vericem bende hemen