prematüre bebek gelişimi daima olumsuz mu olur sıkıntılı ?

Saidem

New member
merhaba arkadaşlar hani erken doğum oluyor galiba tam olarak bu konuda fikir sahibi değilim ,prematüre bebek eğer hani erken doğarsa cildinde olsun sağlık sorunları gibi ve benzeri olumsuz durumlar mı olur ? prematüre bebek sahibi olan oldu mu ?prematüre bebek sahibi olanlar ?

Merhaba [MENTION=33]lady[/MENTION]

Prematüre bebekler, belli bir zamana kadar kilo ve gelişim olarak bir miktar geriden gelebiliyorlar. Fakat bu sadece bir kaç ay olarak seyr ediyor. Bazı prematüre çocuklar belli bir yaştan sonra kilo konusunda oldukça gelişiyor. Cilt konusunda sıkıntı olan bir çocuğa rastlamadım. Benim dikkatimi çeken, yada olumlu bir ön yargı diyebiliriz, algıları çok açık ve zeki oluyorlar.

Yani özel kaygı alanı yok aslında sadece ilk aylarda büyütmek adına biraz çabalamak gerekiyor sanırım. Ve dikkat edilmesi gereken bir his "kaybetme korkusu" görüştüğüm annelerde en çok bu kaygının yoğun olduğunu gördüm...
fiziksel sıkıntı çocuktan çocuğa değişebilir. Genellemek doğru olmaz.
Yine dikkat edilmesi gereken bir kısım küvez dönemini annenin annelik hissi adına sağlıklı atlatmak. Hastahane ile anneyi dışarda bırakmamaları adına anlaşma yapmak önemli. Anne bu dönemde çok zorlanabiliyor.

Antiseptiq

New member
Selam, bizim 32+2 de, 1230 gram doğan şu an 2 yaşında olan prematüre bir bebeğimiz var, 1 ay yoğun bakımda kaldı, bunun 15 günü küvözde oksijen desteği aldı, sorularınızı yanıtlayabilirim.

Beyazgül

New member
merhaba arkadaşlar hani erken doğum oluyor galiba tam olarak bu konuda fikir sahibi değilim ,prematüre bebek eğer hani erken doğarsa cildinde olsun sağlık sorunları gibi ve benzeri olumsuz durumlar mı olur ? prematüre bebek sahibi olan oldu mu ?prematüre bebek sahibi olanlar ?

Benim bebeğim 35 haftalık iken doğdu suyum erken geldi.2500 kg doğdu bende küveze alınabilir diye düşündüm ancak doğduğunda nefesini rahat alıyor olması ve emme refleksinin yeterli olması genel kriterler oluyor. Cildinde sağlık sıkıntısı yaşamadık, halk arasında bahsedilen belki de şudur:bebeğim doğduğunda çok küçüktü henüz kirpikleri ve kaşları yok gibi bişeydi kulağı henüz insan kulağı şeklinde değildi sesi hafif mırıldanmaya şeklindeydi : ) elbette ki henüz son ayını doldurmadığı için vücut gelişimini tam değildi ama doğduktan sonra devam etti : ) Yanii doğumu biz belirleyemeyiz miniklerimiz dünyaya erken gelmek istemiş ve gerçekten erken doğan bebeklerin çok özel olduklarını düşünüyorum. Çok hızlı büyüyor gelişiyorlar ,algıları ise çok daha hızlı oluyor kendi akranlarından geri kalmak istemiyorlar heralde ; ) doğumdan sonra annenin beslenmesi, stresten uzak durması ve bir yardımcısının olması çok önemli... Çünkü erken doğmuş bebekler hem daha hassas hem daha çok bakım gerektiriyor .Ee hep bebek mi anne de erken doğum yaptığı için elbette ki vücut hızlı bir değişim içine giriyor bu bile tek başına anneyi yormaya yeter.. Annenin yiyecek ayrımı yapmadan herşeyi tüketmesi gerekiyor sütünün kalitesi açısından hele ki erken doğmuş bebekler için bu çok daha önemli.. Ben bebeğimin cildi için sadece zeytinyağı kullandım.Banyodan sonra masaj yapıyordum hem rahatlatıyordu hem de pişik problemi yaşamadık... Aklıma gelenler bunlar :)

Hanzademirtimur

New member
İlk kızım 33. Hafta içinde doğdu 1970 gr. 1 hafta yoğun bakımda kaldı sonraki süreç çok olumluydu ❤️
İçiniz rahat olsun