Merhaba.. Söylenenlere ek olarak bir şeyler paylaşmak istiyorum. Çok saygı duyduğum ve kendisinden çok şey öğrendiğim tıp doktoru bir akupunktur uzmanı solaklığın fizyolojik bir durum olduğunu, kişinin kendi seçimi olmadığını, kesinlikle baskı yapılmamasını, solaklığına müdahale edilen kişilerde kararsız bir kişilik yapısı ortaya çıkabildiğini söylemişti. Benim de annem solak, ben sola meyilliyim ve oğlum da solak. Biz oğluma müdahale etmedik ama okulda çok uyaranla karşılaştığı için yemeği sağla yiyor, biz de dini ilmi gerekçelerini anlattık, yemeği sağla yemeye devam etmeye kendisi karar verdi,diğer işleri solla yapıyor. Müdahale etmemeyi öneriyorum.
Dini boyutuna gelince Peygamber Efendimizin sünnetleri hiçbir şekilde fıtratla çelişmez ve uzmanların söylediğine göre solaklık da fıtri bir durum. Bu durumda ya solu kullanmanın men edilmesiyle ilgili hadislerin sahihlik durumunu araştırdığını söylemişti akupunktur uzmanı olan doktor hanım. Henüz ulaştığı sonuçları bilmiyorum,öğrenirsem paylaşırım. Eğer bu konu ile ilgili hadislerin sahihliğiyle alakalı sorun yoksa solaklıkla alakalı henüz bilinmeyen şeyler vardır. Bilimsel gerçekler de eninde sonunda Peygamber Efendimizin sözlerini tasdik etmektedir. Tabi ki biz Müslümanlar olarak Efendimizin sahih(gerçekliği şüphe götürmeyen) söz ve davranışlarını kabul etmek için bilimin şahitliğine ihtiyaç duymuyoruz,sadece bilim onun asırlar öncesinden haber verdiği gerçekleri bugün ispatlayarak onun doğruluğuna ve büyüklüğüne şahitlik ediyor. Vesselam.