Sümüklü Böcek

Değerli Pedagojisi Okulu Üyeleri sizlere ilginç ve bir o kadar da anlamlı bir deneyden bahsedeceğim.

Daha önce sümüklü böcek ile hiç kaşılaşmamış çocuklara sümüklü böceğin resmi gösteriliyor ve hayvanın ismi çocuklara söyleniyor. Ardından çocuklara şu soru soruluyor: Bu hayvanın ismi neden sümüklü böcek?

Bir çocuk: "Çünkü annem öyle dedi" diyor

Başka bir çocuk ise: "Çünkü akşama kadar sümük topluyor, eve götürüyor ve hepsini yiyiyor. Onun için ismi sümüklü böcek" diyor

Şimdi sizlere soruyorum hangi çocuk daha zeki ve neden? :)

İnternetten bakmayın bulamazsınız. Haydi biraz beyin fırtınası :) Devrim, sinerji, devrim, sinerji :)
 
tabiki hayal gücü engellenmemiş ikinci çocuk :) tabii tek soru ile zeka anlaşılamaz ama hayal gücü serbest dolaşan bir çocuk zeki olmasa da olur bence.
 

hayatcenk

New member
Yazıyı okuduktan sonra kızıma sorma sansım olmadı daha doğrusu unuttum neden sümüklü böceğe sümüklü böcek denir diye?Ama bir anımız var bununla ilgili.Okul dönüşü annneeeee bak elimde ne var dedi.Bir sümüklü böcek.Adı ne biliyor musun?Adı sümsük dedi. Ve sümsük yaklaşık biray kadar bizimle yaşadı. Birgün bir ciğlık yine. Annneeee sümsükte senin gibi hamileymiş yuvasında bebeği var dedi.Bizim sümsükler birken iki oldu.Sularla fesleğenlerle besledi kuzum onları.Bide eline alıp sevmese iyiydi ama :) Bütün aile öğrendi sümsüğümüzü tabi.Taki halamız arayıp sümüklü böceklerde insan beynini olumsuz etkileyen parazitler var dokunmasın diyene kadar iyiydi aramız. Sonunda doğada yasaması gerektiğine ikna oldu kuzumuz.Halamızı ziyarete gittiğimizde kovada oda bizimle geldi tabi. Orda bıraktık sümsüğü. Babaannemizden haber alıyoruz.Sümsük bebekleriyle iyiymiş orda bahçede :)) Bize de oyuncağını almak düştü artık....Sevgiler
 
Bir soru ile zekasını değil ama az çok nasıl buyutuldugunu anlayabiliriz belki sevgili @okuloncesi ..
bana ikinci çocuk daha özgür ve engellenmemis bir zihne sahip gibi geldi...eşyaya temas eDerek büyümüşte diyebiliriz..
Hani adem hocamız örnek veriyor,özgür büyüyen engellenmeyen çocukların en belirgin davranışı geniş ve büyük alanlarda çılgınca koymaları diyor..ben bizimkilerden biliyorum..her soruya kendilerince cevapları olmaları da ayrı bir örnek..
Bu soru bende bunları cagristirdi:)
 
Aslında hangisi zeki diye sormam biraz yersiz olmuş :)

Birinci çocuk malesef her şeyi anne-baba-öğretmen kişiliğinin bildiğini sanıyor ve yeni bir şeyi araştırmak yerine hemen birilerine soruyor ve sorduğu hızda da geri unutuyor. Anne-babalar bilseler bile bazen çocuklarına bilmiyorum sence neden olabilir, sence ne olabilir gibi sorular sorarak onu da düşünmeye sevk edebilirsiniz. Haydi araştıralım diyebilirsiniz ve çocuğun doğuştan gelen merakını doğru yönlendirmiş olursunuz. Aksi halde çocuk balık tutmaktan ziyade balık yemeyi öğreniyor.

İkinci çocuk ise birçoğunuzun dediği gibi hayal dünyası gelişmiş bir çocuk :) aile tarafından balık tutmayı öğrenmiş bir çocuk :)

Bu sizin elinizde...
 
Üst