Sütüm yetersiz bebeğim mama yemiyor ne yapmalıyım

Seva

New member
Selam.benim 4 aylik kizim var sütüm az oluryodu doğdugundan yana hazir mama hic birini yemiyor, biberon emzik kullanmayida sevmiyo, sutum az olsada ac yatiyo ama biberonla mamayi yemiyo,Sütüm yetersiz bebeğim mama yemiyor ne yapmalıyım kiloda az almaya basladi doktor mama kullanmayi tavsiye etdi sutumle beraber mamada veriyorum, ama biberonu emmediyi icin artik bogazina dokuyorum, agzini basarak agzina damliyo, agzindan cikariyo mamayi yemeyi bitirinceye kadar agliyo bu durum uzuyo beni onu incitiyorum sanirim gozumun icine baka baka agliyo bu onda her hansi bir problem olustururmu? :( bide gunduzleri uyumuyo bende dinlenemiyorum sutum az oluyo sut artiran rezene, bol su iciyorum sizin baska bilgilerinizde olursa yazin lutfen.4 aylik bir bebek gunduzleri en cok yarim saat uyuyo :(

J

New member
Sıze tavsıyem mumkun oldugunca bol emzırın. Benım de bır damla sutum yoktu. Butun gun emzırdım. Bu sekılde sutum arttı. Hem aranızdaki bag kuvvetlenır hem sutunuz artar. Tabı bu durumda yardımcı olabılecek kımseler olmalı etrafınızda. Insaallah boyle bır ınkanınız vardır. Zorla mama yedırmek aranızdakı bagı zedeleyebılır.

Seva

New member
Tsk ederim omerinannesi.surekli emiyo butun zamanim ona veriyorum, geceler 7 bucukdan gece yatirtmaya calisiyorum ve 9 bucuga kadar emiyo gunuzlerde her istediyinde veriyorum,ama doktora gitdiyimizde kilosu az almisdi, sutum azdi, evet bende sevmiyorum mama vermeyi,anliyormus kimi yuzume bakip bir agliyoki, benim sutu cok seviyo bide bos bos emmeyi emzik gibi bende sikayet etmiyorum bu durumumdan sadece duzgun kilo almadigi icin uzuluyorum :(

J

New member
Çok tatlı bır duygu aslında devamlı kucağımızda olmaları. Benımde saatlet surerdı gece uykusundan once emmesı. Herkes nasıl dayanıyorsun ver mamayı kurtul dıyordu. Ama aldırmadım. Kılosu ne kadar az normal sınırlar ıcersınde degıl mı. Bırde dort aylık bebege ek gıda da baslayabılırsınız. Bıze doktor dory aylıkken sütün yetmediği durumda pırınc unu ve mısır unundam muhallebı yapabilirsiniz demıstı. Bırde guvendıgınız sutten evde mayalanmıs yogurt da verebılırsınız

Neda

New member
Selam.benim 4 aylik kizim var sütüm az oluryodu doğdugundan yana hazir mama hic birini yemiyor, biberon emzik kullanmayida sevmiyo, sutum az olsada ac yatiyo ama biberonla mamayi yemiyo,Sütüm yetersiz bebeğim mama yemiyor ne yapmalıyım kiloda az almaya basladi doktor mama kullanmayi tavsiye etdi sutumle beraber mamada veriyorum, ama biberonu emmediyi icin artik bogazina dokuyorum, agzini basarak agzina damliyo, agzindan cikariyo mamayi yemeyi bitirinceye kadar agliyo bu durum uzuyo beni onu incitiyorum sanirim gozumun icine baka baka agliyo bu onda her hansi bir problem olustururmu? :( bide gunduzleri uyumuyo bende dinlenemiyorum sutum az oluyo sut artiran rezene, bol su iciyorum sizin baska bilgilerinizde olursa yazin lutfen.4 aylik bir bebek gunduzleri en cok yarim saat uyuyo :(

Humana'nın süt arttırıcı çayı işe yarıyor tavsiye ederim.Birde emzirirken sürekli Ya Rezzak çekin.Benim kızım prematüre doğdu anne sütüyle mama vermeden açığı kapattık çok şükür

sekerparem

New member
Bebeğim dört kilo doğmuştu.doğum sonrası biraz sıkıntılardan dolayı sütüm azalmıştı.ilk ay kontrolünde kilo almayı bırakın baya gerilemisti gelişimi.doktorumuz önce emzirmemi arkasından belirli ölçüde mama vermemi önerdi.babaannemiz anne sütü diye mama vermeme izin vermedi.gece gündüz ağlıyordu.ikinci ay kontrolünde yolunda gitmeyen bisiler olduğunu söylediğimde doktorumuz kızdı.bebek aç ondan ağladığın i söyledi.gelişimi ilerlemesi gerekirken gittikçe kilo veriyordu.sürekli ağlıyordu.sütüm yetmiyordu.sütümün artması için yemediğim içmediğim tur kalmamıştı.doktorunuzla görüşüp mama ya gecilecekse bunun kararını doktor vermeli bence.emzirdikten sonra doktorun belirlediği ölçüde mama verince huzursuzluğu ağlaması geçti.bütün cabama rağmen beş ay sonra sütüm azaldı ve emmeyi bıraktık.biberon yerine kaşıkla vermeyi deneyin mamayı.

J

New member
Mama verırken de kucagınıza alıp gogsunuze dayayıp tıpkı emziriyormuş gıbı yakın temasa gecılmelıymıs Adem hocanın Guvenlı BAglanma kıtabında boyle yazıyor. Bu sekılde denedınız mı

Seva

New member
Ömerinannesi biberonu almiyoki gogsume dayayip vereyim kucagimda oturtup biberonu agzina veriyorum dili ile itiyo basliyo aglamaya bi kac kez ediyorum yemeyince bogazina dokuyorum biberonun agzini basarak cabucak bitiyo)) sekerparem kasiklada denedim hic bi seyi sevmiyo sadece benim sutum, emziye biberonun agzina recel biraz tadrirak veriyorum onu bile sevmiyo ek gidaya gecince isim baya zor olacak qaliba hic bisey yemiyecek anne sutunden baska

J

New member
Hıcbır sekılde almıyorsa ben yıne de zorlamayın derım. İlerde ek gıdaya gectıgınızde cok zorluk cekersınız zorlarsanız. Huzursuzluk aclık belırtısı gosterıyor mu emdıkten sonra. Ac kalıyo olsa mamayı alır dıye dusunuyorum cunku. Yanlıs anlamayın ama bazı dr lar mama sponsoru gıbı davranıyor. Gereksız de olsa mamaya yonlendıren doktora bızzat sahıt oldum.

Karanfil

New member
Arkadasin dedigi gibi azar azar ek gidaya baslayin bence..bazi anneler ne yapsa da sutu artmayabiliyor.ben de mama vermek istemedim vermedim de .ama simdi kizim cok zayif sudumu de artiramadim.simdiki aklim olsa mama verirdim.gelisimi geri kaldi cunku..stres ve yorgunluk sutun artmasinda en buyuk engel...

Seva

New member
Sabah 8 bucuk,9,10 kalkiyo sadece acikdiginda emdiyi surece uyuyo yerine biraktigimda kalkiyo buda ya 15,20 dakika uyumasi demek sonra agliyo uyumuyo surekli agliyo kucagima alip dolastiriyorum bende dinlenemiyorum surekli onunla mesgulum zamaninda yemiyorum dogru duzgun sutum olmuyo,her yarim saat 1 saatden bir emiyo ama uyumuyo aksama kadar 1,2 saat uyusa bende dinlenirim,

Seva

New member
Pedagoji doktor izin vermiyo ek gidaya 6 aydan sonra baslamaliyim, bende mamayi sevmiyorum bide tadina bakmistim cok kotu tadlari var qaliba bebeyimde Agzinin tadini cok iyi biliyo))))

Seva

New member
Kizim herseye tiksiniyo, su an hastayim oksuremiyorum )))) diksiniyo uyutmaya calisiyorum bir tik olunca diksiniyo

Hayr

New member
Sizin de kaygili ruh halinizden kaynaklanabilir bu durum. Melisa cayi ve sorunlarinizi kagida dokmek rahatlatabilir.

Seva

New member
Evet ama kilo almayinca gunde 2 kere 60 ml veriyorum sonra yine emziriyorum,ben kizima hergun banyo yaptiriyorum ev sicakligida 19,20 evi sicak tutmuyorum sicaga alissin istemiyorum sizde nasil

Whynot

New member
Allah sutunuzu artirsin öncelikle
Biberon almiyorsa
1. Kasikla verirken kaşığı dil üzerine degirerek verirseniz yutma eylemi kolay gerçekleşir
2. Benim kızimda pamukçuk çıkmıştı. Onun için verilen ilaç var ya mikostatin mi neydi adi. TR deki adını bilmiyorum ilacın ama etken maddesi nikostatin . Iste o ilacın aparatı ile vermiştim kızıma. Deneyebilirsiniz .ama uzun süreli bi çözüm olmayabilir bu
Süt artırmak için de en iyi şey stres ten uzak kalmak. Iyi dinlenmek.
Size en önemli tavsiyem Bebeğinizin kısa süren gündüz uykularini uzatmaya çalışın. Bunun için de uyandığızaman onun tekrar uyumasini saglamalisiniz. Tekrar uyutmaya çalışmak 30 dk sürmeli. 5 dakika gibi kısa uyuyup uyanirsa bunu saymiyoruz bi daha uyutuyoruz.bunun dışında ikinci uyanmadan sonra tekrar uyumaya çalışmiyoruz.
Ben kısaca anlatmaya çalıştım ama youtube da felaket uykusu diye arasaniz güzel bi video var bunu anlatan
Fırsatı. Olursa link göndermeye çalışıcam
Allah yardımcınız olsun

Seva

New member
Tesekkur ederim, stresden uzak kalamiyorum ne yazikki dinlenmemde yok,kizim 7 bucuk 8 e kadar gece uykusu yatiyo gece bir iki kere kalkiyo gunduzler onun icin uyumuyo soyluyolar ama her sekilde gunduzlerde uyumali biliyorum, bide ev sicak olursa bebek surekli uyuyo bi yerden okumustum ben evi 19,20 derece tutuyorum souk biraz

Yolcu

New member
Sevgili Seva sutunun yetmedigini bezinden anlayabilirsin eger idrar acik renkte.degil de koyu renkteyse doymuyordur.bir de ay sonunda boyunu,bas cevresini ve kilosunu olcun.ilk 3 ay kafa cevresi 2 sm,boyu da 2 santim uzamasi lazim.kilo da aylik ilk 6 ay minumum 600 g almasi lazim.benim Su an 1 aylik oglum var emziriyorum.surekli emzirme en iyi sut artirici yontem.ayni zamanda bulgur,bol su,hurma,Uzum,incir,rezene,isirgan otu e,anason,cemen otu,kimyon caylari,bol su 2-3 litre,beyaz dut kurusunu haslayip suyunu,dereotu tukete bilorsiniz.bunlara ragmen sutunuz artmazsa mama yerine ek.gidaya baslayin.derim.yogurt,elma suyuyla baslangic yapabilirsiniz.Allah yardimciniz olsun.Ben kizimda kizim 10 gunlukken ciddi stres gecirdim ve Sutum aniden azaldi ama mama vermedim ve pes etmeden size dedigim seyleri yaptim ve elhamdulillah kizimi 1 yas 10 ayina kadar emzordim.

sevgi

New member

Öncelikle yarim saat uyumasi anda bence bir gariplik yok oğlum 15-20 dakika uyudu gündüz uykularini yorgunluğa gelince allah yardımcın olsun çok zor günlerdi hatırlayınca bile nefesim kesiliyor nasil dayanmisim acim diye aglardim esimle konuşurken dışarıdan soylesemde onu kucagimdan bırakıp yiyemezdim kolik reflu gaz hepsi vardı kuzumda. Sut arttırıcı cay kullanmistim ben humana stel-tea diye çok faydasını gördüm sezeryanla doğum yaptım üçüncü gün sutum geldi bir dene istersen hamileligim sırasında gebelik alerjisi oldum kirkgun agir diyet yaptım sadece salça ekmek kıyma kavurması ve humana içtim şükür sutum yetti