Sutten kesme sureci basladi

Mahirhira

New member
Merhaba hira 2 yasinda...bugun sureci spontane baslattim.6 saattir emmek icin geliyor ve sadece oksayip gidiyor.ona sadece annecim sen 2 yasinda oldun dogum gunu yaptim abla oldun.arkadasin ahmette emmiyormus artik ama istersen dokunabilirsin dedim..simdide babasiyla yemek yemege yollladim iftara.ever yanlis diymadiniz.bana el salladi hadi babacim dedi ve gitti.babasina kofte yedir ayran icir dedim.ve isterseniz siz yapmayin tabi ama eve bir iki lolipop aldim normalde yemesine pek izin vermem sevinir.balik kraker kuru uzun kayisi aldim .saskinim israrlamadi gece tabiki israrlicak.buarada size yazarken babasi aradi benimle konusmak istedi.anne bez alayimmi dedi tamam al dedim tamam dedi.allahimmmmm yemeknistiyirum ve suan agliyorum o beni birakacak ya bennnnnnn ya bennnn emsin istiyorum

Mahirhira

New member
ben de aynen elımden gelse de hep boyle emzırsem dıyorum. sız gıbı duygusalım bu konuda. ılk gununuz guzel gecmıs sevındım. ama bılmedıgımden soruyorum sen abla oldun falan demek onu buyuk bır yuk altına sokar mı acaba. yolun basındayken bır bılen yardım edebilir mı bıze [MENTION=7821]Esma Işık[/MENTION] burdan bız de fıkır edınelım surecımız yakın bırbırıne.

Abla neden dedim.atika hanim biliyornusunuz kendi diyor hep cok hevesli bir tane komsu ablasi var ondan ..sanmam.yuk yuklesin.cunku abla.bir kelime.onun icin..kardesi olsa evde anlardim ama ilgi.hep onda

Mahirhira

New member
anladım tabı kızınızı en ıyı sız tanırsınız. her bırı ıcın kelımelere yuklenen anlam farklı . hepsı baska bır sır. bize de cözmek dusuyor bu sırrı. ıkıncı yası hayır getirsin ınsaallah azız mısafırınıze...

Amik atika hanim.insallah devam edicem anlatmaya geldiler babasiyla hala istemio cokta mutlu

Istanbultadinda

New member
Merhaba hira 2 yasinda...bugun sureci spontane baslattim.6 saattir emmek icin geliyor ve sadece oksayip gidiyor.ona sadece annecim sen 2 yasinda oldun dogum gunu yaptim abla oldun.arkadasin ahmette emmiyormus artik ama istersen dokunabilirsin dedim..simdide babasiyla yemek yemege yollladim iftara.ever yanlis diymadiniz.bana el salladi hadi babacim dedi ve gitti.babasina kofte yedir ayran icir dedim.ve isterseniz siz yapmayin tabi ama eve bir iki lolipop aldim normalde yemesine pek izin vermem sevinir.balik kraker kuru uzun kayisi aldim .saskinim israrlamadi gece tabiki israrlicak.buarada size yazarken babasi aradi benimle konusmak istedi.anne bez alayimmi dedi tamam al dedim tamam dedi.allahimmmmm yemeknistiyirum ve suan agliyorum o beni birakacak ya bennnnnnn ya bennnn emsin istiyorum

Emzirme anne ve bebek arasında sihirli Görünmeyen çok güçlü bir bağ. Bu bağın bir ucunda bebek varken diğer ucunda anne var. Sutten keserken bebek sütten kesildi deniyor. Aslında bu olayı bırakan sadece bebek değil. Bebek emmeyi, anne emzirmeyi kesiyor bu süreçte. Nasil ki bebek biranda 2yıldır herşeyi olan birseyden biranda kesilmesi tavsiye edilmiyor. Aynı şekilde annenin de emzirmeden biranda kopmamasi gerekiyor bence. Kızımı 27 aylik olana dek emzirdim. Sürecin bitecek olmasına çok üzülüyordum, agladığım oldu bi daha emmeyecek diye. Olması gereken o biliyorum ama annelik iste.. Hatta kardeşi var diye süreci biraz da uzattım. Biraz daha emsin diye.o mu Biraz daha emsin benmi biraz daha emzireyim diye orası meçhul:)) ikisi de galiba... İzin olsa bi 27 ay daha emzirirdim hwralde. Bitti süreç çok şükür ama sürecin sonunda bende yavaş yavaş emzirmeyi kesmiş oldum. Baslardaki gb duygulanmiyordum. İçine sinmisti. Allah korusun ya bilmeseydim de biranda yada tiksundirerek kesseydim...düşünmek istemiyorum. Ap yi nasil etmesi bile başlı basina bu şükür sebebi...

Ecem

New member

Allah ım bu gücü kolayligi bana ve evladimada versin insaallah.ramazanda gunduzleri bitiricem diyodum ama hazir degilim sanirim yapamiyorum.bismillah diyip bir baslayabilsem takip edicem aizi nolur yazin gelismeleri

ben de aynen elımden gelse de hep boyle emzırsem dıyorum. sız gıbı duygusalım bu konuda. ılk gununuz guzel gecmıs sevındım. ama bılmedıgımden soruyorum sen abla oldun falan demek onu buyuk bır yuk altına sokar mı acaba. yolun basındayken bır bılen yardım edebilir mı bıze [MENTION=7821]Esma Işık[/MENTION] burdan bız de fıkır edınelım surecımız yakın bırbırıne.

Evet bir kayıtta dinlemiştim Atika Hanım, "artık abla/abi oldun demeyin, sadece süt gelmedi gelsin vereyim deyin" diyordu Adem Hoca.

Benim birikimimden çıkarımım da şu yönde emmeyi bitirme sürecinde çocuğa hiçbir sebep gösterilmemeli. Çünkü o kadar kuvvetli bir içgüdü ki emme katı gıdayla beslenebildiği halde çocuk emmekten vazgeçemiyor, çoğu kez karnı doyuyor üzerine emmek istiyor bir dakika kadar emip bırakıveriyor benim kuzum. Daha mühimi emme 24 ay süren bir refleks. Bunun birden bire ya da tiksindirilerek ya da bir sebep gösterilerek bıraktırılmış olması çocuk aleminde çok ciddi hisler doğuracaktır. Bazen uykudan irkilir hani eminim hepiniz yaşamışsınızdır, tok da olsa nasıl bir kuvvetle çeker annesini kendine doğru... Çocuk sadece süt değil güven emer anneden, bu sözün böyle zamanlarda ne kadar da doğru olduğunu anlıyorum.

Bu yüzden en güzel ve en zararsız sütten kesme sürecinin çocuğu yormadan ve adeta anne göğsünden ayrıldığını dahi hissettirmeden kademeli olarak ve annenin tesellisi ile geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Nacizane tavsiyem sadece bu olur.

Mahirhira

New member
Evet bir kayıtta dinlemiştim Atika Hanım, "artık abla/abi oldun demeyin, sadece süt gelmedi gelsin vereyim deyin" diyordu Adem Hoca.

Benim birikimimden çıkarımım da şu yönde emmeyi bitirme sürecinde çocuğa hiçbir sebep gösterilmemeli. Çünkü o kadar kuvvetli bir içgüdü ki emme katı gıdayla beslenebildiği halde çocuk emmekten vazgeçemiyor, çoğu kez karnı doyuyor üzerine emmek istiyor bir dakika kadar emip bırakıveriyor benim kuzum. Daha mühimi emme 24 ay süren bir refleks. Bunun birden bire ya da tiksindirilerek ya da bir sebep gösterilerek bıraktırılmış olması çocuk aleminde çok ciddi hisler doğuracaktır. Bazen uykudan irkilir hani eminim hepiniz yaşamışsınızdır, tok da olsa nasıl bir kuvvetle çeker annesini kendine doğru... Çocuk sadece süt değil güven emer anneden, bu sözün böyle zamanlarda ne kadar da doğru olduğunu anlıyorum.

Bu yüzden en güzel ve en zararsız sütten kesme sürecinin çocuğu yormadan ve adeta anne göğsünden ayrıldığını dahi hissettirmeden kademeli olarak ve annenin tesellisi ile geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Nacizane tavsiyem sadece bu olur.

Bende dikkate alicam tesekkurler

cok tesekkur ederım kıymetlı bılgılerınızı aktardıgınız ıcın. evet nasıl tokken de geliyorlar anne gogsune. cokca sahıt oldum guven ıctıklerıne... Rabbım hasarsız atlatmayı nasıp etsın. surecım yaklasıyor. cokca cınlatacagım ıznınızle kulagınızı forumda ��

Adem Hoca'dan öğrendiklerimizi paylaşarak hepimiz için kolay olacaktır eminim.

Zeynep01

New member
Bende kademeli olarak kestim çok şükür çok rahat oldu. Yavrum hiç sıkıntı yaşamadı. Ben kızım artık süt az geliyor akşamları geliyor gelmiyor inek kardeşler sana süt getirecek diye diye bitti. Birde Burda inekler var göre göre onları sevdiğinden hiç sıkıntı olmadı. Hatta inek sütü hiç almazdı düşünürdüm ne yapacağım iki yasa doğru onu da içmeye başladı Rabbime bin şükür. Anneye güveni çok önemli hangi saat dediysem mümkün olduğunca o saatte o gelmese bile ben hatirlattim. Zamanla azaldığını hemen bittiğini oda görünce artık süt gelmiyoru kendisi tecrübe etti.Tabi bende çok üzüldüm duygulandım. Son emislerin tadını çıkarmaya çalıştım ama o his bir başka hiç bitmiyor. Kızım hala arada seviyor öpüyor öyle de mahcup oluyor ki. Dün gece öyle sokuluyor ki çok acıdım hani bilmesem emzirecegim gerçekten ve bende öyle özlüyorum ki. Artık bebek gibi görünmüyor göze. Ama küçük bı emme hareketi onu çok başka bı sevecenlige buruyor. Ve çok şükür adem hocayı dinlemeyi tanımayı nasip eden Rabbime bilmemek çok zor bilmek ise bir o kadar güven verici ve rahatlatıcı birşey. Yoksa kimbilir ne hatalar yapardık. Bana göğsüne saç köy salça sur kahve sur diyen oldu. Sen böyle adım adım hiç biraktiramazsin daha da bağlanacak diyenler oldu. Şükür ki az çok bildiklerimizle rabbim kolayladi işimizi. Evlatlarımızı layıkıyla yetistirebilmeyi nasip etsin rabbim. Eksiğimiz çok. Kapatmayı nasip etsin..

Son düzenleme:

Ecem

New member
Bende kademeli olarak kestim çok şükür çok rahat oldu. Yavrum hiç sıkıntı yaşamadı. Ben kızım artık süt az geliyor akşamları geliyor gelmiyor inek kardeşler sana süt getirecek diye diye bitti. Birde Burda inekler var göre göre onları sevdiğinden hiç sıkıntı olmadı. Hatta inek sütü hiç almazdı düşünürdüm ne yapacağım iki yasa doğru onu da içmeye başladı Rabbime bin şükür. Anneye güveni çok önemli hangi saat dediysem mümkün olduğunca o saatte o gelmese bile ben hatirlattim. Zamanla azaldığını hemen bittiğini oda görünce artık süt gelmiyoru kendisi tecrübe etti.Tabi bende çok üzüldüm duygulandım. Son emislerin tadını çıkarmaya çalıştım ama o his bir başka hiç bitmiyor. Kızım hala arada seviyor öpüyor öyle de mahcup oluyor ki. Dün gece öyle sokuluyor ki çok acıdım hani bilmesem emzirecegim gerçekten ve bende öyle özlüyorum ki. Artık bebek gibi görünmüyor göze. Ama küçük bı emme hareketi onu çok başka bı sevecenlige buruyor. Ve çok şükür adem hocayı dinlemeyi tanımayı nasip eden Rabbime bilmemek çok zor bilmek ise bir o kadar güven verici ve rahatlatıcı birşey. Yoksa kimbilir ne hatalar yapardık. Bana göğsüne saç köy salça sur kahve sur diyen oldu. Sen böyle adım adım hiç biraktiramazsin daha da bağlanacak diyenler oldu. Şükür ki az çok bildiklerimizle rabbim kolayladi işimizi. Evlatlarımızı layıkıyla yetistirebilmeyi nasip etsin rabbim. Eksiğimiz çok. Kapatmayı nasip etsin..
Ne kar bir surecti peki anlatirmisiniz bana

Surec ilerlemiyor istiyor sut gelmedi deyince cok agliyor dayanamiyorum

Mahirhira Hanım 24 ayı yeni bitti sanırım değil mi sizin çocuğunuzun?

İlk mesajınızda 6 saattir istemediğini yazmıştınız yanlış hatırlamıyorsam. Şimdi hem bu uzun süreli uzak durması -kendi isteği ile de olsa- hem bir sebebe bağlamış olmanız ister istemez kaygılandırmıştır çocuğunuzu. Bir de bu arada şayet ağlamasına dayanamayıp süt verdiğiniz oldu ise kaygı düzeyi artar. Çocuk karşısında kararsız yetişkin gördüğünde de güvensizlik hissedermiş.

Siz daha iyi değerlendirirsiniz kendi durumunuzu, şayet yavrunuzun şu an kaygılı olduğunu kendisini güven ve emniyette hissetmediğini düşünüyorsanız bir süreliğine askıya alın sütten kesmeyi. Herşey normale döndüğünde -iki üç hafta belki daga uzun sürebilir- yeniden ve tam anlamıyla kademeli kesmeye başlarsınız. Bu arada da "süt gelsin vereyim" dediğinizde size güvenmesi için o istemediğinde de süt geldi, diye teklif edin. Emmek istediğinde kısa süreli bekletip bir dakika kuzum şimdi süt gelecek, deyin. Hazırlamış olursunuz böylece sürece belki.

Zeynep01

New member
Ne kar bir surecti peki anlatirmisiniz bana

Yaklaşık bir ay sürdü sanırım o da ben kızına doyamadigim ve zamanım olduğunu bildiğim için çok sikmadim. İlk önce kaça kadar bekleyebildigini tespit ettim. Öğlen ikiye üçe kadar duruyordu. Bu benim başlangıç saatim oldu bir hafta üçe kadar vermiyordum. Üçte kızım süt geldi diyordum. Tabi kızım sutumuz bitiyor inek kardeşler sana süt getirecek gibi alt telkinlerle. Sonra saat beşe çektim. İkinci haftanın ilk günü tamamdı. Ancak ikinci günü dört gibi emmek istedi ve ben hata yaptım. Onu kaygılandırdim. Ben beklettikce o çok ağladı dayanamadım 4.30 da verdim. Sonra ben hiç hatirlatmadim ama saati geldiğinde verdim ve tabi kızım sutumuz bitiyor telkini ile. Sonra 6 ya sonra 7 ye sonra 8 e çektim saatleri bu aralığı çocuğumun yaklaşımına göre 3 gün ila bir hafta arasında değiştim. Sonra sadece akşamları veriyirdum. Ve kızım akşama süt gelecek diyordum. O da gün için de anne süt geldi mı diye soruyordu. Bir gün emdi emdi ve süre olarak biraz fazla emdi. Bende " kızım sen böyle emiyirsun ama süt geliyor mu?" Dedim. "İiiiggghhh" dedi. Yaa işte bak süt bitiyor artık dedim. Bu rabbimin bana bir kolaylığı oldu. Bir de çocuklar bazı sinyaller veriyor onları iyi görmemiz gerekiyor. Mesela bir sabah kalkti anne emmek istiyorum dedi. Bende kızım süt yok ki daha gelmedi dedim. O da hemen tamam dedi. Bende bu tereddütsüz tamam deyişini akşam için denedim. Bakayım ne tepki verecek diye eğer çok zorlansaydi verecektim. Zaten geceleri çok emerdi en çok gece için korkuyordum. Sonra akşam da kızım artık hiç sutumuz gelmeyecek biberondan inek kardeşlerin gönderdiği sütü içeceğiz dedim. Şükür ki israrsiz tamam dedi. Gece uyurken süt veriyirdum. Ara ikinci uyanmaya su sonra belirledigim bir saatte uyanmasa bile süt. Şükür böylece bitti.
Süt içmiyor ne vereyim diyenlere şunu söyleyebilirim. Ben öğlenleri daha yararlı olduğu için, doğal süt sadece geceleri için diye ve aşırıya kaçmasın diye ayran iciriyirum. Ve meyve suları da yapabilirsiniz. Doğal vişne erik üzüm suları. Sonuçta biberondan ne emdiği değil " emme " refleksinin yön değişimi önemli benim kizimda fark ettiğim. Bunları deneyebilirsiniz.

Mahirhira

New member
Mahirhira Hanım 24 ayı yeni bitti sanırım değil mi sizin çocuğunuzun?

İlk mesajınızda 6 saattir istemediğini yazmıştınız yanlış hatırlamıyorsam. Şimdi hem bu uzun süreli uzak durması -kendi isteği ile de olsa- hem bir sebebe bağlamış olmanız ister istemez kaygılandırmıştır çocuğunuzu. Bir de bu arada şayet ağlamasına dayanamayıp süt verdiğiniz oldu ise kaygı düzeyi artar. Çocuk karşısında kararsız yetişkin gördüğünde de güvensizlik hissedermiş.

Siz daha iyi değerlendirirsiniz kendi durumunuzu, şayet yavrunuzun şu an kaygılı olduğunu kendisini güven ve emniyette hissetmediğini düşünüyorsanız bir süreliğine askıya alın sütten kesmeyi. Herşey normale döndüğünde -iki üç hafta belki daga uzun sürebilir- yeniden ve tam anlamıyla kademeli kesmeye başlarsınız. Bu arada da "süt gelsin vereyim" dediğinizde size güvenmesi için o istemediğinde de süt geldi, diye teklif edin. Emmek istediğinde kısa süreli bekletip bir dakika kuzum şimdi süt gelecek, deyin. Hazırlamış olursunuz böylece sürece belki.

Esmamhanim adem.beyin sitesinde.gunduzu ilk gun yari yariya azaltin yaziyorm.ben ona.teklif ettim gidip istemedi...sebebi kestim zaten 2 kere.soyledim.adem.bey kimi cocuk 1 haftada birakir yazmis demekki kimi.cocuk cabuk.birakiyor aslinda...bende istediginde.simdi gelmedi diyorum cok agliyorsa dur dur geliyor diyorun..bide.emmedigi zaman inekten aut alalim annecim.gece anneyi emelik.sut azaldi.diyorum.tamam annecim.diyor huysuzlugu yok hic aksine mutlu gibi...ben saat belirleyemem.yapamicam..ona bu sekilde telkin konusmalari yapicam inekten alalim.annede sut azalmis diye sadece uykularda emzirmeyi teklif edicen.onun disinda isterse denicem gelmedi demeyi aglarsa kisa bekleticem

Zeynep01

New member
Surec ilerlemiyor istiyor sut gelmedi deyince cok agliyor dayanamiyorum

Onu vermemek üzere kaygilandirmayin o an dikkatini oyuna yöneltin. Benim kızım isterse ve saati gelmemişse ben " kızım daha sur gelmedi seninle oyun oynayalım mı " dediğim de yöneliyirdu. Çocuk anneye başka yönle doyarsa o da artı bir yol oluyor. Bir de siz kararlı olun. Süt saat aralarını çok açmayın. Yavrunuza zor gelmeyecek şekilde. Ve ağlasa bile onu teselli Edip yanında olmanın ancak vermemenin doğru yöntem olduğunu bilmek yani yavruma yanlış bir şey yapmadigimi bilmek beni çok rahatlatiyirdu. Şükür bu bilgileri nasip eden Rabbimize inşallah daha bilmeyi nasip etsin..

Zeynep01

New member
Esmamhanim adem.beyin sitesinde.gunduzu ilk gun yari yariya azaltin yaziyorm.ben ona.teklif ettim gidip istemedi...sebebi kestim zaten 2 kere.soyledim.adem.bey kimi cocuk 1 haftada birakir yazmis demekki kimi.cocuk cabuk.birakiyor aslinda...bende istediginde.simdi gelmedi diyorum cok agliyorsa dur dur geliyor diyorun..bide.emmedigi zaman inekten aut alalim annecim.gece anneyi emelik.sut azaldi.diyorum.tamam annecim.diyor huysuzlugu yok hic aksine mutlu gibi...ben saat belirleyemem.yapamicam..ona bu sekilde telkin konusmalari yapicam inekten alalim.annede sut azalmis diye sadece uykularda emzirmeyi teklif edicen.onun disinda isterse denicem gelmedi demeyi aglarsa kisa bekleticem

Bence önce gelmedi diyip sonra dur dur geldi demek çok yanlış güven zedeleyici. Aynı diyaloğu bir arkadaşınızla yaşadığınızı düşünün ona guveniniz sarsılmaz mı önce yok diyor sonra tamam diyor demez mısınız. Ve bu açık kapı bırakmak demek yani çocuğum sen ısrar ederseniz süt hemen gelir demek. Bir nevi kanarsan yok kanmazsan var demek çocuğu israra teşvik etmek. Sizi çok iyi anlıyorum insan kiyamiyor ama doğruyu biliyorken de hislerimize hakim olamazsak yanlış yöntemler uygulayanlara hiç bir şey diyemeyiz. Rabbim yardımcınız olsun.

Zeynep01

New member
Ve her çocuk çok özel biliyorsunuz. Kendi yavrumuzu bilgilerimiz çerçevesinde gozlemlemeliyiz. Tamam okuyoruz bir yöntem var ama bu motomot her çocuğa aynı yöntem aynı düzen olacağı anlamına gelmez. Bilgiler hislerimize yardım etmeli bence hislerimizin önüne geçip onları bastırmamali. Bilgilerimiz Bizi uyanık tutmali ancak yavrumuzun özel olduğunu, kendine has yaklaşımlar gerektiğini unutturmamali..

Mutlu görünüyorsa sıkıntı yok demektir. Kolayca atlatacağınıza eminim.