Sutten kesme tuvalet sirasi

Mahirhira

New member
Arkadaslar bana cevap verirmisiniz bilgisi olablar..adem hocamin yazisini okudum bu konuda sutten kesme ve tuvalet seklinde olnaki dio sira ama net deil sanki sutten kesmeden once tuvalet ogretebilirmiyim..bu konuda kararsizim..arsiv hatirlayan varmi

Mahirhira

New member
Tuvalet egıtımı 18 aylıktan ıtıbaren eger sınyal verıyorsa çocuk verılebılırmıs. Bellı bır sıramalam ıcınde olmasına gerek yokmus. Burdan bır edıtor hanımla konusmustuk bunu. Ben bu yaz eger sınyal alırsam oglumdan egıtıme başlamak ıstıyorum. Bezlenmeyı hıc ıstemıyor cunku.yalnız değişiklikler arasında 6 hafta olmalı bunu dusunerek tuvalet egıtımıne baslamalıyız.

Atika hanim.size birsey anlatcam ben bugun kizima lazimlik almistim eve geldik ona dedimki.ben sana tivalet aldim dedim banyoya goturduk bu soyunmaya basladi ve oturdu lazimliga cisini yapti bir guzel..sonra elimi yika dedi soka girdim ..sonra bez istemiorum dedi..kulot vardi giydirdim...cis gelince soyle annem.dedim.baskada bisey demedim..yapmadi altina sonra simdi uyudu gece olunca baglicaz annecim simdilik dedim...ay cok saskinim napayim sabah cikarip devam edeyim ozaman ayyyy cok heyecanlandim...

Mahirhira

New member
Cok sevindim mahirhira hanim :) sutten keserken daha kolay olur belki hani geceleri emmekmicin uyaniolar ya ozman tuvalete goturebilirsiniz ekstra uykusunu acmamis.olursunuz.ne guzel kiziniz kendini hazir hissediyo demekki.

Gece hic tuvalete goturmicem.aslinsa sinem.hanim.adembey oyle anlatiyor ya hani..gunduz tamamen alisindca cocuk.artik kacirmayinca 3 gun daha beklenip gece bezi de cikarilir ve gecede kacirmaz diyor

Mahirhira

New member
Bende geceleri hic goturmedim hatta bezi bi kere cikardim bidahada baglamadim gece kac kere altina yapti hani su bebek bakim ortuleri varya ondan aldim altina serdim islattihinda cektim altindan.hatta bazen oyle islak islak uyurdu uyanamadigim zmanlar.ondan rahatsiz olurdu.gunduzleri ogrenince gece daha kolay oluyo.bide kizlarin cisi tutma kaslari erkeklerden daha erken gelisiomus.yani daha kolay olur umuyorum.kararli olun ve bence bidaha bezi takmayin:)
Ay hadi insallah yaa su sutten kesme ile sira muhabbeti kafami kurcaliyordu atika hanimin cevabindan sonra yarin devam.artik ...kakadan korkuorum

mervegüngör

New member
Merhabalar. Benimde kafam sıra muhabbetinden dolayi karışıktı. Kızım 18 aylıkken çıkarttık bezi. Hazır olduğunu gözlemledim. ve cokta kolay oldu. Eğer çocuk istiyorsa ve hazırsa memeden once bez olur.

Meryem Yıldız

New member
Ben kitabta sutten kesme tuvalet egitimi ve yatak ayirma die okumustum sanirim oyle hatirliyorum.ama sutten kesince tuvalet egitimi daha kolay olabilir.ben oglumu ilk once sutten kesmistim.sonra yatagini ayirmistim sonrada tuvaler egitimi vermistim.

Sütten kesmeyle ilgili konuşmuştuk sizinle sinem hanım yatağı nasıl ayırdınız peki merak ettim sütten ne kadar sonra oldu ben kızımla kızımın odasında yatiyorum şu an yatak ayiracagim zaman yatagini yatak odama getirsem orda uyusa diyorum ama sabah babasi giderken uyanir diye korkuyorum bi yandan da artik odama gecmek istiyorum. Gecen güvenli baglanma kitabini yeniden okuyayim dedim oda ayirmayla ilgili 3.5 4 yaslarinda yeni oda takimi vs alabilirsiniz diyodu ben maalesef kucukken almistim odasini simdi birazda yatak odasinda yatsinki oda ayrilcagi zaman belki odasi farkli gelir gozune diye dusunuyorum

Meryem Yıldız

New member
Eklemeyi unutmusum esiniz alarmla kalkiyorsa eger onun alarmi yrrine kendi telefonunuzu kurun.titresimdr olsun tlfonunuz.hem esinize jest gibi olur;) onu kaldirmak.ben oyle yapardim.benimnuykum hafif.oldugu icin tlfonum bi kere titrese uyaniyodum.cocukta uyanmiyodu.;)

Alarmla uyaniyo bilmiyorumki ben kalkabilir miyim titresime pek guvenemiyorum kendime:) sinem hanimcim tam anlayamadim simdi oglunuzla ayni odada misiniz farkli odada mi

Meryem Yıldız

New member
Suanda kizim oldugu icin ben kizimlanyatak odasinda yatiorum oglumda babasiyla oglumun odasinda yatio:) kizimla guvenli baglanma donenindeyiz oglumuda tek birakmak istemedigim icin sadece uykuya gecerken oglumun yanindayim.ben oglumla yataklari ayirdigim zmandan ornek vermistim.alarma uyanamazmisiniz?

Uykum normalde hafif değildir pek kızımdan sonra hafif oldu ama o da sadece kızımın her sesine hemen kalkabiliyorum diğer seslere pek kalkabilir miyim bilmiyorum mesela sabahları yatak odasından eşimin alarm sesini duymuyorum yüksek sesli olmasina rağmen titresimide duyar miyim bilmiyorum cok kararsızım bu yatak konusunda kızımın odasinda ayrı yataklarda da devam edebiliriz oda müsait ama ben hem yatagima gecmek istedigim icin hemde oda ayirma zamani gelince kendi odasina gecerse simdi yatak odasinda bizimle yatarsa daha iyi olur belki dite düşünüyorum. Su an kizimla odasinda koltukta yatiyoruz problem olmuyo ama ayirinca tek basima oyle koltukta yatmakta istemiyorum:) sizin oglunuz kac yasindaydi kizinizla nasil geçiyor baglanma sureciniz kac aylik

Meryem Yıldız

New member
Kizim 9 aylik.oglum 4 yasinda sayilir 3 bucugu bi kac ay gecti yani.kizimla baglanmya calisioruz sanirim bu aralar gozunun onunden ayirmio.egerki yavrunuzun ofa ayirma zamani geldiginde odanizdan ayrilmicagini dusunuyosaniz yaniliosunuz:) inanin 4 yasina geldiklerinde kendi odalrinda uyumak hoslarina gidio.benim oglum iki senedir kendi odasinda bazen oturma odasinda yatar bazen kendi odasinda cok hevesli.zaten guvenki baglandiginiz ve ayrildiginiz zaman odasinda sizsiz olmak hosuna gidicektir.benim oglum hic yatakodasinda yatacam die aglamadi mesela:)

Ne güzel umut verdiniz teşekkür ederim :) bakalım neler bekliyo bizi önce hayırlısıyla şu emmeyi bırakalım inşallah