Biliyormusunuz adem hocayi kizim dogmadan tanidik esimle. Kizim dogduktan sonra ortak bir dil ile yetistirmeye calistik. Esimle uzlastik yani cocuk yetistirme konusunda çatışmadık. Kizimla birlikte uyudum, 4 bucuk yasinda suan ayni odada ayri yatakta uyumaya devam ediyor henuz kendi odasına gecmedi. Sutten kademeli kestim. Elimizden geldiğince ona bir birey oldugunu hissettirerek duyguda ozgur davranista disiplin ile yetiştirmeye calistik. Hatalar tabiki oldu. Kizimi kirdigim zamanlar mutlaka oldu. O'nun disindaki sebeplerden evin icinde kaygi hissettigi dönemler oldu.. ama sureklilik olmadikca guvenli baglanmayi tamamen bozdugunu herseyin biranda mahvolup bozulup gideceğini dusunmuyorum.
Yasadigimiz bir okul travmasi ile bizim o emek emek yetistirip korudugumuz kolladigimiz yavrumuz agorafobiye yakalandi. Cok zor bir döneme girdik. Cok sukur ki Adem Hocam la iletisime gecme sansim oldu. Ve kendisinden yardim aldik. Telefonla gorustugumuzde hocam biz herseye dikkat etmeye calistik, sizin soylediginiz gibi davrandik çoğunlukla, neden boyle birsey oldu? Boyle bir kirilma yasadik peki dediğimde cevabi beni kendime getirdi. " Nalan hanim siz peygamber misiniz?? Bu cocukta peygamber cocugu degil" oyle dogru geldi ki, hic mi olumsuzluklar yasanmicak?
Evet yasanicak ve yasaniyor ama cocugunuzla o gune kadar kurdugunuz iletisim ve bag o surecin nasil ve nekadar zamanda gececegine cok etki ediyor. Her konuda oldugu gibi cocuk yetistirmede de denge insani olmak cok onemli. Isimize gelen taraflarini uygulayip, isimize gelmeyince farkli yontemlere sariliyor cocugun ritmini kendi elimizle bozuyorsak cocugumuzunda bizimde deli olmamiz tabiki kacinilmaz. Cunku insani en cok yoran ve yipratan sey dengesiz davranislardir. Bunu icin de bizim ruhen dengede olmamiz ve kalmamiz cok onemli bence. Bağlanma bir bütün. Tamam ne kadarini yapsak kar ama bazi seyler olmadan bosluklar cok fazla kalabilir diye dusunuyorum.
Yanımda yatirayim ama sutten keserken kademeli kesmeyle ugrasamam, surerim salçayı biter gider.. cocuguma hic kizmiyorum ama yemegini yemeyince napiyim zorla yediriyorum ac mi kalsin yani.. Gibi birbiriyle celisen ana konular kas yaparken goz cikartmaya sebep olabilir. Insallah kendi ic dengesini yakalamis huzurlu anne- babalar olup evlatlarina huzur ve sekine akitan bir yuva icinde yasamak nasib olsun.