tecavüz nasıl açıklanır

HaleHale

New member
Merhabalar siteye daha yeni üye oldum tam olarak nasıl kullanılacağını bilemiyorum ama bu kaç kişinin mesajını okuduktan sonra benimde kimseye anlatamadigim beynimi kemiren soruya cevap bulabilecegime inanıyorum öncelikle şuan 19 yaşındayım sevdiğim ve her şeyimi rahatlıkla paylasabildigim bı insanla nisanliyim benim bağlanma sorunum vardı ve bunu 6 7 gibi bı aylık süreçte aştığıma inanıyorum onunla tek paylasamadigim konu 5 yaşımdayken en arkadaşımın amcası tarafindan tecavüze uğramış olmam devamında gelen davranış bozuklukları hala aynı mahallede oturuyor olmamız ve o kişiyi eşini ve çocuklarını arasıra görmem her seferinde nisanlima anlatmayarak kendimi suclamama sebep oluyor ona anlatmamın ne derece doğru olacağını bilemiyorum sonuçta evlenip bı yuva kuracağım bı insanın bunu bilmeye hakkı var ama ben kendimde bu gücü bulamıyorum bu şekilde düşündükçe bazen böyle bir insan olduğumu bilirse kabul etmez her seferinde aklına gelir ilişkimiz bozulur diye çok korkuyorum Adem hocamın öğretileri öncülüğünde bana yardımcı olacak birisi olursa çok sevinirim

Merhabalar siteye daha yeni üye oldum tam olarak nasıl kullanılacağını bilemiyorum ama bu kaç kişinin mesajını okuduktan sonra benimde kimseye anlatamadigim beynimi kemiren soruya cevap bulabilecegime inanıyorum öncelikle şuan 19 yaşındayım sevdiğim ve her şeyimi rahatlıkla paylasabildigim bı insanla nisanliyim benim bağlanma sorunum vardı ve bunu 6 7 gibi bı aylık süreçte aştığıma inanıyorum onunla tek paylasamadigim konu 5 yaşımdayken en arkadaşımın amcası tarafindan tecavüze uğramış olmam devamında gelen davranış bozuklukları hala aynı mahallede oturuyor olmamız ve o kişiyi eşini ve çocuklarını arasıra görmem her seferinde nisanlima anlatmayarak kendimi suclamama sebep oluyor ona anlatmamın ne derece doğru olacağını bilemiyorum sonuçta evlenip bı yuva kuracağım bı insanın bunu bilmeye hakkı var ama ben kendimde bu gücü bulamıyorum bu şekilde düşündükçe bazen böyle bir insan olduğumu bilirse kabul etmez her seferinde aklına gelir ilişkimiz bozulur diye çok korkuyorum Adem hocamın öğretileri öncülüğünde bana yardımcı olacak birisi olursa çok sevinirim
Peki siz bu olayın yasını yaşayabildiniz mi kendi içinizde. Bunun bir suç olmadığını size yapanın hayvanlığı olduğunu kabul edebildiniz mi yoksa hala içinde bir suçluluk duygusu var mı? Atlatılması çok zır bir psikloji.

Evlilikte Sınırlar ve Aile Büyüklerinin Rolü - Pedagoji Okulu 53 (3. Sezon 4. Bölüm) - YouTube

Bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim.
Allah kolaylık versin . Selametle...

Bezbebek

New member
Evlilikte şeffaflık konusuna giriyor sanırım bu.
Herkeste farklı olacağını söylüyor Adem Hoca.
Şu videoyu izleyiniz: Pedagoji Okulu 53

Bezbebek

New member
Sevgili [MENTION=11744]Hayat yolcusu[/MENTION] na katılıyorum.
Aslında bir uzmandan yardım alsan hem senin için iyi olur hem de nasıl anlatacağın hakkında daha doğru bilgiler alırsın.

HaleHale

New member
Hayat yolcusu Çok teşekkür ederim cevabınız için aslında hala kabullenemdim çünkü en etrafımda ki herhangi biriyle tartıştığimda birinin kalbini kirdigimda yada beni kirdiklarinda çok ağlıyorum haftada bir kere aglamadan içimden atamıyorum ve her başıma bir şey geldiğinde o günü hatırlayıp tekrar tekrar uzuyorum kendimi çevremde kiler çok detayci ince düşünceli olduğumu söylüyorlar ama içimden hep o zamanı düşünüyorum o sıralar kopuk aile iliskilerime ve de en önemlisi annemle babami sebep olarak görüyorum bu psikolojiden kurtulamayacagim galiba yinede teşekkürler tavsiyeniz için��

Hayat yolcusu Çok teşekkür ederim cevabınız için aslında hala kabullenemdim çünkü en etrafımda ki herhangi biriyle tartıştığimda birinin kalbini kirdigimda yada beni kirdiklarinda çok ağlıyorum haftada bir kere aglamadan içimden atamıyorum ve her başıma bir şey geldiğinde o günü hatırlayıp tekrar tekrar uzuyorum kendimi çevremde kiler çok detayci ince düşünceli olduğumu söylüyorlar ama içimden hep o zamanı düşünüyorum o sıralar kopuk aile iliskilerime ve de en önemlisi annemle babami sebep olarak görüyorum bu psikolojiden kurtulamayacagim galiba yinede teşekkürler tavsiyeniz için��
Hiç umutsuzluğa kapılmayın hiç geç değil bu psikolojiden kurtulmak için. Bence evlenip bir yuva ve evlat sahibi olmadan kendinizi onarın. Yalıtım ve onarım konularını araştırmanızı tavsiye ederim. Tek başınıza yapamayacağınızı düşünüyorsanız bir uzmandan yardım almaktan çekinmeyin. Bağlanma terapileri enstitüsü nden online evinizde kendi odanızda terapi alabilirsiniz. Bu yükü daha fazla üstünüzde taşımayın . Selametle...

Bezbebek

New member
Hiç umutsuzluğa kapılmayın hiç geç değil bu psikolojiden kurtulmak için. Bence evlenip bir yuva ve evlat sahibi olmadan kendinizi onarın. Yalıtım ve onarım konularını araştırmanızı tavsiye ederim. Tek başınıza yapamayacağınızı düşünüyorsanız bir uzmandan yardım almaktan çekinmeyin. Bağlanma terapileri enstitüsü nden online evinizde kendi odanızda terapi alabilirsiniz. Bu yükü daha fazla üstünüzde taşımayın . Selametle...
Sevgili [MENTION=11744]Hayat yolcusu[/MENTION] mesajınızla bana önemli birşey öğrettiniz :) teşekkür ederim. Ve hayat yolcusuna tekrar katılıyorum.
Ve onun yazdıklarını vurgulamak istedim. Bir yuva kurmadan çocuklarıniz olmadan atın bu yükü sırtınizdan. Sonra daha karmaşık bir hal alabilir. Özelden de yazabilirsiniz bana. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

bengibade

New member
Adem hoca zaten bir çok videosun da vurguluyor. evli olmayan insanlarda onarılmaya üzerinde ki yükü hafifletmeli diyor. zaten evlenince patlaklar çıkıyor. siz istediğiniz kadar nişanlı sözlü iken süper geçsin o sürecek.

Merhaba,

Bu konu oldukça hassas ve önemli bir konu. Mutlaka bir uzman desteği almalısınız. çocukluk döneminde kopuş oluşturan benlik bütünlüğünü tekrardan oluşturmaya çalışmak süreç alarak kesinlikle mümkün. Size tavsiyem şuan bunu nişanlınızla paylaşmamanız. Eşler arası mutlak şeffaflıktan bahsedemeyiz. Bu bizzat adem hocamdan dinlediğim bir içerik. Özellikle böyle bir konu ile ilgili şeffaflık göstermeyi öncelikli görmemek gerekir. Bu sizin mağdur kaldığınız bir konu. sizinle olan ilişkisinin ne olduğunu yeniden anlamlandırmak gerekir. duygu yönetimi mümkün değilse, görüştüğünüz uzman bazı teknikler uygulanarak size yardımcı olacaktır...

Sevgililer...

SevgiAna

New member
Allah yardımcınız olsun çok ama çok zor bir durum. Bence siz kendinizi onarmadan bu konuyu nişanlınıza açmayın derim. Benimki naçizane bir öneri.