Tek bir soru

Pınar Güzel

New member
Sizde bazen olmadi.biryerde hata var..bunu fazla simarrtim diyormusunuz durustce

Bana karşı bazen kızım öyle bir ters konuşuyorki kızmıyorum diye mi acaba diyorum. Annecim ben senin annenim diyorum, ben bir şey demedimki diyor. Bazen bende diyorum yani umarım şımarmaz diye ama iktidar mücadelesine karşılık verilmediği müddetçe şımarmazlar heralde.

Pınar Güzel

New member
Iste aslinda bu sadece iktidar mucadelesiyle olmuyoki.fazla sevgi ustune titremeylede.cocuk simarik oluyo.yeteri kadar ilgibve sevgi gostermeliyiz ama malesef ben bunu ayarluyamiyorum.bi bakiorum kizmamak icin kendimi tutuyorum bi bakiyorum.boyle kalbimjn icine sokasim gelio.;) ben kendimden hic bisey anlamiyorum

O sevginin ayarını nasıl ayarlıcaz bende bilmiyorum :) Çok fazla öpüyorum gün içerisinde acaba bunaltıyormuyum diyorum, bazende dediğiniz gibi kendimi sıkıyorum içimden bir dürtü geliyor bağırmak için kendimi yenmeye çalışıyorum sonrada ağlıyorum sinirimi atamıyorum başka türlü, birde oturup düşünüyorum ki şimdide kendime zarar verdim :(

Dürüstçe söyleyeyim. Düşündüm düşündüm gerçekten hiç böyle bir şey düşündüğüm bir konu bulamadım. Halen daha fazla ne yapabilirim, daha iyi anne nasıl olabilirim, daha iyi evlat nasıl yetiştiririm arayisindayim. Belki çocuğum okula gitmiyor henüz, ondan mıdır bilemiyorum. Hani duygusal yoksunluk mu iktidar mücadelesi mi diye mevzumuz var ya, hemen hemen her konuda duygusal yoksunluk olduğu kanısına varıyorum. Hep çocuklardan yanayım sanıyorum :)

Pınar Güzel

New member
Dürüstçe söyleyeyim. Düşündüm düşündüm gerçekten hiç böyle bir şey düşündüğüm bir konu bulamadım. Halen daha fazla ne yapabilirim, daha iyi anne nasıl olabilirim, daha iyi evlat nasıl yetiştiririm arayisindayim. Belki çocuğum okula gitmiyor henüz, ondan mıdır bilemiyorum. Hani duygusal yoksunluk mu iktidar mücadelesi mi diye mevzumuz var ya, hemen hemen her konuda duygusal yoksunluk olduğu kanısına varıyorum. Hep çocuklardan yanayım sanıyorum :)

Siz böyle söyleyince kendimi kötü hissettim bir an Fadime hanım. Bende sürekli kızım için daha iyisi ne olur diye çaba içersindeyim ama sadece kafamın bir köşesinde de umarım şımarık bir çocuk olmaz düşüncesi olabiliyor. Belkide çevreden dolayı. Çünkü bu şekilde yetiştirmemizi desteklemeyen kendi doğruları olan insanlar var ne kadar dışarısının düşüncesini önemsemesemde bu konuda haklı çıkarlarmı diye kafamda sorular gidip gelmiyor değil.

Elbetteki çocuğumun tutturamalari oluyor bazen. Işte bakış açım sanıyorum "istediği şeyleri yapıyorum, bu çocuk neden bana vurdu" şeklinde değil. Bazen çocuktur olur diyorum, bazen de tüm savunma mekanizmalarını kırmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Hataya yer bırakmayan anne olmaktan yana değilim. Yanlış yapsın ki doğruyu bulmaya fırsat ortamları oluşsun. Her dediğimi yapan bir çocuk olsa bu defa da "edilgen bir çocuk mu oldu acaba" diye üzülürdüm. Ben nasıl her zaman insanların istediği gibi davranmıyor, herkes gibi düşünmüyorsam o da hep benim istediğim gibi hareket etmesin. Doğruya giden tek bir yol yoktur, bilmediğim bambaşka doğru yolları da ben ondan öğrenirim, kimbilir..

Son düzenleme:
Siz böyle söyleyince kendimi kötü hissettim bir an Fadime hanım. Bende sürekli kızım için daha iyisi ne olur diye çaba içersindeyim ama sadece kafamın bir köşesinde de umarım şımarık bir çocuk olmaz düşüncesi olabiliyor. Belkide çevreden dolayı. Çünkü bu şekilde yetiştirmemizi desteklemeyen kendi doğruları olan insanlar var ne kadar dışarısının düşüncesini önemsemesemde bu konuda haklı çıkarlarmı diye kafamda sorular gidip gelmiyor değil.

Dusurtce söyledim sevgili Duru'm.
Biz çocukların her istediğini yapan anneler değiliz, yapılaması gerekiyorsa onu yapmaya çalışan anneleriz. Adem hocanin tavsiye ettiği, yap dediği, hemen her şeyi yapmaya çalıştım, elimden geldiğince. Şımarık bir çocuğum olduğunu düşünmüyorum. Sanıyorum etrafımdaki kimse de böyle bir şey düşünmüyor. Gösterdiği davranışlar yaşına göre olan davranışlar. Evet bazen ağlıyor, evet bazen tutturuyor, evet bazen duvar çiziyor, evet bazen başka bir çocuğun elinden bir şey çekebiliyor, evet vurduğu da oldu, evet döktüğü de oldu.... Çocukluk payı olmasın mı? Ya da öğrenme fırsatları olmasın mi? Ağlamak da gülmek de sinirlenmek da üzülmek de insani duygular. Yaşamadan ogrenemeyecek. Şimarıklik olarak bakmıyorum ki ben bu şeylere

Pınar Güzel

New member
Dusurtce söyledim sevgili Duru'm.
Biz çocukların her istediğini yapan anneler değiliz, yapılaması gerekiyorsa onu yapmaya çalışan anneleriz. Adem hocanin tavsiye ettiği, yap dediği, hemen her şeyi yapmaya çalıştım, elimden geldiğince. Şımarık bir çocuğum olduğunu düşünmüyorum. Sanıyorum etrafımdaki kimse de böyle bir şey düşünmüyor. Gösterdiği davranışlar yaşına göre olan davranışlar. Evet bazen ağlıyor, evet bazen tutturuyor, evet bazen duvar çiziyor, evet bazen başka bir çocuğun elinden bir şey çekebiliyor, evet vurduğu da oldu, evet döktüğü de oldu.... Çocukluk payı olmasın mı? Ya da öğrenme fırsatları olmasın mi? Ağlamak da gülmek de sinirlenmek da üzülmek de insani duygular. Yaşamadan ogrenemeyecek. Şimarıklik olarak bakmıyorum ki ben bu şeylere

Ben mükemmel bir çocuk beklemiyorumki tabikide bunlar olacak hangimiz mükemmelizki zaten? Bunları şımarıklık diye de algılmıyorum hiçbir zaman sadece umarım ilerde olmaz yaptıklarımızın mükafatını alırızda dışardan çok bilmiş insanlar haklı çıkmazlar diyorum. Kendimi kötü hissettiğim nokta da demişsiniz ya hala çocuğum için daha iyisini yapmaya çalışıyorum diye inanın bende bunun mücadelesindeyim gece gündüz. Zaten öyle olmasa burda olmazdık hiçbirimiz. Bazı şeylerle karşılaştığımda acaba yanlış mı yaptım bu konuda diye aklımdan geçmiyor değil. Kendimi ifade edemedim sanırım.

Adem hoca cocugun surekli her dedigini yapin demiyor ki? Hatta bundan bahseden birine oyle bisey yok, ozaman haz ötelemeyi nasil ogrenecek cocuk demişti. Ben cocugumun simardigini hic dusunmedim bu gune kadar. Kendini cok guzel ifade edebilen kibar ve saygili bir kiz. Ama bu demek degil ki super uslu ve hep uyumlu. Evet genel hali bir uyum içeriyor ama uykusuzken acken gercekten zor anlar yasayabiliyoruz, simdiye kadar bana veya babasina hic kizip vurdugunu gormedim, ama kuzenleriyle, arkadaslariyla anlasamadiginda bazen bagirabiliyor veya kendisine vuran iten olursa karsilik verebiliyor. Tahammülsüzlük gostersigi anlar olabiliyor ama genelde fiziksel ihtiyaclarinin arttigi aclik , yorgunluk zamanlarinda ortaya cikiyor. Aslinda adem hocanin anlattiklarinin bi çocuğunu kizim 3 yasini gectikten sonra anlamaya basladigimi farkettim. Cunku ilk zamanlar cocugu herseyden koruma ve her dedigini yapma olarak anlamistim sonra okudukca ve ozellikle radyo arsivini telegramdan dinledikce bicok seyi yanlis anladigimi, ve sebep sonuc iliskilerini anlamaya basladim. Kizim huysuz ve tahammulsuzse o gun mutlaka bende ona baska bir anda bunu yasatmisimdir ve ayna yansimasini aliyorum demektir. Hemen kendimi yavaslatip kizima yoneldigimde sonuc cok hizli olarak degisiyor. Kendim ne kadar dengedeysem cocuggmda o kadar dengede veya dengesiz oluyor.

Son düzenleme:

Merve1987

New member
Çok guzel bir konu olmus her NE kadar yogunluktan dolayi yazamazsam da takip etmeye çalıșıyorum benim oğlum da bu sabah mesela uyanir uyanmaz cikolata için tuttirdu Önceki gunden sozum vardi ona kesin bir sekilde oğlum kajvaltidan once cikolata yenmez dedim su an markete de gidemeyiz ama Okula giderken alırım dedim agladi ama aglamasini normal karsilayip saki lesmesini bekledim aglamasinin beni germesine izin vermedim sonradan sustu Okula giderken Aldik biraz da duygularimizi yonetmeye calismak lazim benim de gergin oldugum Yada yorgun oldugum bir gun olsa sinirlenecektim eminim ve Hersey daha kotuye gidecekti her zaman ayni genislikte olamıyorum yani cocuklarin fiziksel ihtiyaclari gibi bizim de oluyor yani hep genis olmam için kendimi Dinc hissetmem lazim Halbuki bu kadar yuk var Ken malesef her zaman doğru muamele etmek mumkun olmuyor

Merve1987

New member
Bazen Evet acaba simartiyor muyum diye düșünüyorum ama disardaki cocuklara karșı davranislarindan dolayi hissediyorum Bana karșı yaptiklarina annesiyim Bana nazi geciyor deyip geciyorum ama dıșarda ksndinden büyük cocuklar onu çok seviyor aslinda neden sevdiklerini aciklayayim onun bisikleti var akülü arabasi var evinde odasi ve odasinda bir suru oyuncak var sitedeki cocuklar bizim eve gelebilmek için birbirleriyle kavga ediyorlar oğlumu gorunce sira ya girip obenim arkadașım diyor large ve Evet bence oğlum simariyor onlara mesela sen Git sen bizim eve gelme vs. Diye konusuyor bunda açık konusmak gerekirse biraz da benim sucum var sanki oğlum hepsinden küçük oldugu icin sürekli gozum ustlerinde cocuklara hep mudahele ediyorum onu aglatmamalarink oyuncaklarini zorla almamalarini on Dan izinsiz kullanmamalarini soyluyorum oğlum onu hep korumaya calistigimi farkedince onlara sen beni aglatiyorsun Git yanimdan diyor bazen Evet hakli ama bazen gercekten simarikligindan yapiyor

Merve1987

New member
Bu konuda gorusleriniz nedir gercekten cevresinde bu kadar simarik olmasını istemiyorum evde Tamam ama disardaki cocuklara karșı kendini ustun gormesi beni çok uzuyor nasil davranmaliyim bu arada oğlum 3.5 yasinda

mervegüngör

New member
Fiziksel veya duygusal ihtiyacı vardır diye düşündüm ben de şimdiye kadar.normal şartlarda zaten konuşup anlatınca veya farklı alternatifler sununca anlıyor. Kızım küçük olduğu için de olabilir bilmiyorum iktidar mücadelesi diyebileceğim durum azdır . Şöyle dört beş yaşlarına geldikten sonra esas iş başlıyor gibime geliyor.