Üstün zekalı testlerini nerede yaptırmak uygun olur

Rehber-anne

New member
Merhabalar yapılan araştırmalara göre her doğan çocuk üstün zekalı olarak dünyaya geliyor her yüz çocuktan ancak ikisi üstün zekalı olarak farkedilebiliyor geri kalan 98 çocuk maalesef çevrenin ve ailenin etkisi ile bozuluyor 3,5 yaşındaki çoçuğun yaşıtlarına göre farklı olması onda bozulmanın az olduğunu gösterir o yaştaki çocuklar normal şartlarda dinleyerek bir çok şeyi ezberleyebilir merak duygusu tavan yaptığı için ihtiyacına cvp vermişsiniz yapboz oyunlar vs bu şekilde devam edin ama ihtiyaç duyarsa üstün zekalı diye düşünüp gereksiz yükleme yapmayın o yaştaki çocuğun alıcıları açıktır sonuna kadar be oyunu sever oyun yöntemi ile merak duygusuna cvp verin be en önemlisi sosyal öğrenmesine destek olun farklı şeyler onu herzaman aktifleştirir beş yaşına geldiğinde wiscar testi yaptırabilirsiniz psikolojik danışmanlık merkezlerinde 250-500 tl arasında yapılıyor bu test

Filizz

New member
Merhaba , benim oğlumda 3,5 yaşında ve anlatığınız birçok şey oğlumda da var.tv ye yeni yeni başladı.günde aralıklarla 1 saat oda belki.tablet telefon yok.sürekli dinlediğim şarkıları ezberliyor.1 yaşında konuştu 1,5 yaşında ing renkler ve rakamları öğrendi ve 1,5 yaşında komşu komşu huhu tekerlemesini karşılıklı söylerdik.17 aylıktı, gittiğimiz evlerde duvarlarda,dolap üstlerindeki Kuran harflerine Allah derdi.ben Kuran okumayı bilmiyorum çok sık görmediği babaannesinden görmüştür diye düşünmüştüm.henüz 3 yaşına girmemişti 100 den fazla ing kelime biliyordu.yaşıtlarından evet önde.yaşıtları ona göre bebek kaldığı için anlaşamıyor.büyük çocukları seviyor.bensiz evde hiiiçççç bişey yağmıyor.günboyu onunla oynamasam hiçbir oyuncağına el bile sürmüyor.daha uyanır uyanmaz oyun istiyor.mesela dışardayız eve dönüş yoluna geçince hemen başlıyor evde şununla oynayalım bununla oynayalım diye.bu duruma anlam veremiyorum.hiç üstün zekalı olabilir mi diye düşünmedim.zaten düşünsemde yapacak bişey yok ülkemizde.6. Yaşında belki bizde test yaptırırız

Aslanlarım

New member
Muhtemelen üstün zekalı.genelde 4yaşından sonra yaptırılıyor testler.4 yaşında sonrada tekrar yaptırabilirsiniz okula gidince

Pınar Serra

New member
Ustun zekalı tanısı konması için 6 yaşını beklememiz mi gerekiyor?? Benim kızım 4.5 yaşında ve hep lider olma ozell8gibden dolayi cok sıkıntı yaşıyoruz biran önce ne yapmam gerekiyorsa yapmam istiyorum geç kalmamak adına bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.