Yalniz oynamama

Hazeha

New member
Merhaba. Kizim 2.5 yasinda. Tek basina oyun oynamiyor. Surekli beni yaninda istiyor veya ben oyun kurarsam oyle geciyor oyun basina. Bende buna ayak uydurmaya calisiyorum ama bu normalmi. Kendi haline birakmam gerekirmi. Cocuklu bi ortama gidersek beni hic aramiyor ama orada cocuklarla oynuyor. Bu durum sadece evde ikimiz varken gecerli. Surekli benle oynamasi hayal gucu gelisimini olumsuz yonde etkilermi

Hazeha

New member
evet bence sizde tamamen kendinizi ona verin ve mükemmel bir oyun çıkarın :)
Tam anlayamadim anlatmak istediginizi. Ben elimden geldigince zaten oynuyorum. Ama benim kafama takilan. Kendi basina oyun oynamamasi hayal gucunu olumsuz yonde etkilermi. Kendi haline birakilan cocuk kendincede birseyler uretmeye dusunmeye baslar gibide geliyor. Biraz sikilmasina musade etmem gerekmi yani.

Gülden

New member
Sanki beni anlatmışsın benim kızımda aynı yaşta aynı durumdayız bende elimden geldiğince oynamaya çalışıyorum ama işim olunca mecbur tv açıyorum oyalanıyo....

Hazeha

New member
Sanki beni anlatmışsın benim kızımda aynı yaşta aynı durumdayız bende elimden geldiğince oynamaya çalışıyorum ama işim olunca mecbur tv açıyorum oyalanıyo....
ozaman bu yas doneminde normal durumlar bunlar demekki. Tvde izlemiyoruz biz. Bende bazen mecbur kalip acsamda orali olmuyor. Aslinda bi yone memnunum bu huyundan. Ama kendi basina oyun oynayan cocuklari gordukce. Bi yerlerde bi yanlisimmi var diye dusunmedende yapamiyorum

sevgi

New member
ozaman bu yas doneminde normal durumlar bunlar demekki. Tvde izlemiyoruz biz. Bende bazen mecbur kalip acsamda orali olmuyor. Aslinda bi yone memnunum bu huyundan. Ama kendi basina oyun oynayan cocuklari gordukce. Bi yerlerde bi yanlisimmi var diye dusunmedende yapamiyorum

Benim oglumda 29 aylık ayni durum bizdede var çocuklu ortamda arasira gelir sarılır arkadaşlarıyla oynamaya devam eder ama evdeyken tam tersi hep ikimiz birlikte oynuyoruz ben kuruyorum oyunlari dönemsel diye düşünüyorum

Merhabalar,

Adem hocamın çocuk ruhsal doğumu 4 yaşta gerçekleştirir kriterini burada da düşünebilirsiniz. 4 yaş öncesi çocuklarda kendi kendine oyun oynayabilmeleri tam anlamıyla gerçekleşmeyebiliyor. Özellikle 2 yaş 2 buçuk yaş anneyle çok samimi olduğu dönem içerisinde kalıyor:) Sizinle oynaması çocuğu ketlemez. Sadece çok yönlendirici olmayın yeter. Eşlik edin. Günlük yaşamınıza dahil edin.
Ortamlarda çocuklarla tam sosyalleşme yaşı olmadığı halde sizi aramıyor olmasında gayet güzel. Endişelenmeyin. Bir süre daha oyun arkadaşlığı yapmanız, hem onun hemde sizin açınızdan bağınızı ve güven duygusunu kuvvetlendirecektir.

şima

New member
Merhabalar,

Adem hocamın çocuk ruhsal doğumu 4 yaşta gerçekleştirir kriterini burada da düşünebilirsiniz. 4 yaş öncesi çocuklarda kendi kendine oyun oynayabilmeleri tam anlamıyla gerçekleşmeyebiliyor. Özellikle 2 yaş 2 buçuk yaş anneyle çok samimi olduğu dönem içerisinde kalıyor:) Sizinle oynaması çocuğu ketlemez. Sadece çok yönlendirici olmayın yeter. Eşlik edin. Günlük yaşamınıza dahil edin.
Ortamlarda çocuklarla tam sosyalleşme yaşı olmadığı halde sizi aramıyor olmasında gayet güzel. Endişelenmeyin. Bir süre daha oyun arkadaşlığı yapmanız, hem onun hemde sizin açınızdan bağınızı ve güven duygusunu kuvvetlendirecektir.

merhaba ben bir babayım mesela dün kızımla oyun oynadık ben hadi bana yemek yap dedim tamam yapıyorum geliyorum dedi hemen bende uyku modu aldım geldi bana canım pasam hadi kalk yemek hazır dedi :) bende hiç bozuntu vermeden yiyormuş gibi yaptım ellerine sağlık dedim dua ettim tamam yine oynadık. pasam pasam öğrenmiş hiç evdede denmez asla yani böyle hani bana yemek yapıyormus gibi çay dolduruyormus gibi yapıyor bir sıkıntı olur mu ne yapmalıyım ? Devam edeyim mi istediğinde bu oyuna veya ben istersem oynamalıyım

Hazeha

New member
Merhabalar,

Tesekkurler cevabiniz icin. Yonlendirici olmamayi kizimla ogrendim diyebilirim. Ozamn bol bol oyuna devam ☺

Hazeha

New member
Ben bu sorunu ev islerini oyuna dahil ederek çözmüştüm. Bulaşiklari yerleştirirken ,çamaşirlari katlarken konuşarak eğlenerek yapardik. Simdi 18 yaşinda ben istesemde yanimda yamacimda tutamiyorum cünku isleri var. Birlikte olmanizin tadini çikarin , anneliginizin hazzini doya doya yaşayin bu gunler cok cabuk geciyor.

Sabrim tukendiginde beni dogrultan tek dusunce. Birgun bugunleri ozleyecegimi bilmek. Aslinda 1bucuk yas sonrasi cogu islere dahil ettim kizimi. Makineyi bosaltmaya camasir sermeye falan. Ama bunlara doydu suan sanirim. Gel birlikte yapalim veya bana yardim etmek isyermesin dedigimde. Gelmiyor artik :D tesekkur ederim cevabiniz icin

Haticesare

New member
Merhaba...benim kızımda 21aylık sadece beni istiyor yanına benimle oynamak istiyor.babasını başka çocukları kabul etmiyor.bazen çocuklarla kaynaşmak istiyor ama elimden tutup beni de götürüyor gitmediğim Zaman ağlayıp kendine zarar veriyor.günlük ihtiyaçlarımı bile karşılayamıyorum.uyandığında beni göremezse korkarak ağlıyo.ne yapacağımı bilemez duruma geldim.

mandylion

New member
Ben de bir çalışan anne olarak mesai saatleri dışında tüm zamanlarımda 2,5 yaşındaki oğlumla birlikteyim. Çok da keyif alıyorum.

Ama aynı soru benim de aklıma takılmıştı; gereğinden fazla mı onunla oynuyorum, biraz kendi kendine oynamasına teşvik etmeli miyim acaba diye. Yanıtlardan bir yanlışlık olmadığını anladım, benim için de iyi oldu.

Son düzenleme: