Yaşları birbirine yakın olan anneler

Hakime

New member
Merhaba arkadaslar benim ikizlerim yok ama peşpeşe dogmus iki kizlarim var yaslari 35 aylik ve 16 aylik...bu konuyla alakali adem beyin tavsiyeleri hiç duymadim o yüzden cocuk egitimiyle alakali kendimi her zaman ayricalikli hissetmisimdir çunku bir cocuga yetemezken ikincisiyle ayni anda yetistirmek ve cesitli cesitli sıkıntılar ardarda gelince uzerime fazlasiyla yuk yuklendi ve artik tasiyamaz oldum kendimi biraktim diyebilirim. Ailemden uzak yasiyorum kayinvalidem de calisiyor kimseden yardim alamiyorum..evin yuku uzerimde..her sabah pozitif bir sekilde kalkmaya ozen gostersem de enerjim cabuk dusuveriyor; evi toplamakla çocuklarla oynamakta çok zorlaniyorum yani yapiyorum ama mesela 12den sonra yapiyorum esim gececi calisiyor ogleden sonra gelince de ev anca toplaniyor ve bu sefer isler üst üstte geliyor arkasi bitmiyor tabi her zaman oyle degil ama her gunum birbirine benzedigi için artik sıkıldım 2 çocukla bir yere gidemiyorum hele avrupada arabasiz hiç bir yere gidemiyoruz biliyorum bu surec gecici ama yinede bu durum beni uzuyor bir yardimcim olmasini istedim ama oda olmadi artik ne yapacagimi bilemiyorum bir de telefonuma çok düşkün oldum telefonla çok ugrasinca çocuklar vakitlerini tv basinda geciriyorlar biliyorum iyi degil inanin biraktirmak için tek basima çok mucadele ettim ama esimle tartisiyoruz surekli yapmadigim sey kalmadi o yüzden artik iyice biraktim ama bu durum beni çok mutsuz ediyor lütfen bana yardimci olun olamiyorsaniz bana dua edin olur mu 😔😔

Hikmet

New member
Merhaba arkadaslar benim ikizlerim yok ama peşpeşe dogmus iki kizlarim var yaslari 35 aylik ve 16 aylik...bu konuyla alakali adem beyin tavsiyeleri hiç duymadim o yüzden cocuk egitimiyle alakali kendimi her zaman ayricalikli hissetmisimdir çunku bir cocuga yetemezken ikincisiyle ayni anda yetistirmek ve cesitli cesitli sıkıntılar ardarda gelince uzerime fazlasiyla yuk yuklendi ve artik tasiyamaz oldum kendimi biraktim diyebilirim. Ailemden uzak yasiyorum kayinvalidem de calisiyor kimseden yardim alamiyorum..evin yuku uzerimde..her sabah pozitif bir sekilde kalkmaya ozen gostersem de enerjim cabuk dusuveriyor; evi toplamakla çocuklarla oynamakta çok zorlaniyorum yani yapiyorum ama mesela 12den sonra yapiyorum esim gececi calisiyor ogleden sonra gelince de ev anca toplaniyor ve bu sefer isler üst üstte geliyor arkasi bitmiyor tabi her zaman oyle degil ama her gunum birbirine benzedigi için artik sıkıldım 2 çocukla bir yere gidemiyorum hele avrupada arabasiz hiç bir yere gidemiyoruz biliyorum bu surec gecici ama yinede bu durum beni uzuyor bir yardimcim olmasini istedim ama oda olmadi artik ne yapacagimi bilemiyorum bir de telefonuma çok düşkün oldum telefonla çok ugrasinca çocuklar vakitlerini tv basinda geciriyorlar biliyorum iyi degil inanin biraktirmak için tek basima çok mucadele ettim ama esimle tartisiyoruz surekli yapmadigim sey kalmadi o yüzden artik iyice biraktim ama bu durum beni çok mutsuz ediyor lütfen bana yardimci olun olamiyorsaniz bana dua edin olur mu

Sinem hanima katılıyorum benim bi çocuğum var ben bile yetmiyor um bıraktım ben de işi gücü gece de geç uyuyor oğlum sürekli uyanıyor gece de birsey yapamıyorum. Sabah da uyudugunda bazen ben de uyuyorum illa is yapacam diye uykusuzluğun üstüne yoruyor um kendimi bırakın işi hepimizin evi ayni☺çocuklara kendinizi verin müzik açın oynayın onlarla birlikte resim yapın kalemi tutuslarina bakıp hayran olun o minicik ellere dua edin bol bol Allah kimseye kalduramayacagi yükü vermiyor inanin

Yusufbekir

New member
Merhaba sevgili hakime öncelikle hayatımın akışının sizinkiyle benzerliği cok fazla beni de bebeklerimin yaş arası tam 12 ay ve hiç bi yardımcım yok diyebilirim sizi cok iyi anlayabiliyorum benzer zorluklar yaşadım . Adem hocanın radyo programlarını dinlemenizi şiddetle tavsiye ederim mesela telegram yoksa onu yükleyerek başlayabilirsiniz işe. Ve üstelik 2.bebegim kronik bebekti yani sürekli ağlıyor sadece süpürge veya saç kurutma sesiyle uyuyordu tabi uykuları da ortalama 15 dk. Cok şükür o zor g0nleri atlattık şimdi 1.5yaşında o ağlamalar mazide kaldı .Hiç unutmayacagım bi hatıramı anlatayım size . Birgün miniğimi uyutmak istiyorum o da uykusu geldiği için ağlıyor ama uyumuyordu diğeri de yanımda oturmuş ilgi bekliyor sorular soruyordu birden cok bunaldım yeter artık diye cığlık atmak geldi içimden telimden de adem hocanın arşivdeki radyo programlarını dinliyodum sürekli. Tam o esnada adem hocanın yumuşacık sesiyle söylediği şu söz imdadıma yetişti " mesela bebek ağlıyor anne sinirleniyor ! Nneden sinirleniyorsun be kadın? O bebek kendini ancak ağlayarak ifade edebilir dili yok ki derdini anlatsın!.... ."( kıllandığı ifadeleri yanlış hatırlıyor olabilirim ) bu sözle ben de şimşekler caktı birden sakinleştim. O günden sonra ne zaman bebeğimin ağlamasından rahatsız olsam bu ses kulağımda cınlıyordu adeta