Katılacak başka anne yok galiba, en az 10 kişi oluruz sanmıştım.. Ben yine de bazı günler buraya oğlumla yaşadıklarımızı yazmak istiyorum. Umarım olumlu sonuçlanır ve ileride yeniden bağlanmayı deneyecek annelere kaynak olur.
Dün "gel beraber yatak sohbeti yapalım" diye odasına götürdüm. İlk anneliğimi onunla yaşadığım için bazı tecrübesizliklerimin olduğunu anlatıp özür diledim. Bunu telafi etmek için elimden geleni yapacağımı, daha sakin bir anne olmaya çalışacağımı, bebekken ayrı yattığımız günleri telafi etmek için bir süre beraber yatacağımızı söyledim. Buna çok sevindi. Bana hayatında gördüğü en iyi anne olduğumu, ama kendisinin biraz yaramaz olduğunu söyledi. Yaramaz olmadığını, benim hatalarım yüzünden bu noktaya geldiğimizi anlattım. Uyuduktan sonra odasından ayrıldım.
Bugün ikinci günümüzdü ve biraz zorlandım açıkçası... Ne kadar güler yüz göstermeye çalışsam da bazı anlarda gerildiğimi mimiklerimden anlamıştır. Kardeşinden uzaklaşmak için odasına gidip kapıyı kapattı. Kızım da kapısında ağlamaya başladı. Normalde kapıyı açar oğlumu kardeşinin girmesine izin vermesi için ikna ederdim, ama güvenli bağlanma kitabından öğrendiğim kadarıyla bu yaptığım yanlışmış. Odasına girerken kapıyı çalmak, eşyasını alırken ve onu öperken dahi izin almak gerekirmiş. Kapıyı çaldım girmemize izin vermedi. Kızım bunun üstüne daha çok ağladı. Umarım büyüğün ruhunu düzeltmeye çalışırken küçüğünkinde yaralar açmıyorumdur. Oğlum benim bu hareketimden güç alarak, normalde kardeşinde kızmadığı şeylere kızmaya, şikayet etmeye başladı. Bazı anlarda ne yapacağımı bilemediğimden tepkisiz kaldım. Baba gelince sakinleştiler. Babasına kaş göz hareketleriyle ödevlerini yapması gerektiğini, kitap okuması gerektiğini, yatma saatini söylettim
Yatağına geçince oğlum artık bebek olmadığını, beraber yatmamıza gerek olmadığını, beni affettiğini söyledi. Ben yine de beraber yatmak istediğimi söyleyip, uyuyana kadar bekledim...