Yeniden bağlanma

Değişim

New member
Umut var mı gerçekten :) ,kafam kazan ama, o kadar karışık o kadar çaresizim o kadar yetemiyorum ki,önümde kocaman bir baba engeli var,altımda oturan babanne-dedeler...babayla iletişime geçip onla uğraşmak konusunda çok mu çok isteksizim,sorumluluk ve otorite yok, anlaşıp kural koyarız önce o bozuyor.Ben konuştukça o bana ters yapıyor,ipler geriliyor..... Çok uzun bir yol var önümde,sonunda varsam, varsın uzun olsun ama göremiyorum :(

bbabagil

New member
Biz de pürüzsüz gitmiyoruz Efce Hanım, inişler çıkışlar elbette oluyor. Bazen "hah tamam anladı beni kocam, uygulayacak dediklerimi" diyorum, ertesi gün hiçbir şey hatırlamıyor. Hooop başa dönüyoruz. Bu konuda doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama ben baba yokken de oğlum kuralları zorlamaya çalıştığında "babanın kurallarını biliyorsun, sizin ilişkiniz sizi ilgilendirir" diyorum. Şaşırtıcı bir şekilde işe yarıyor. Önceden hep beni zorlardı, mesela yemekten önce abur cubur yemek için. Hayırlar işe yaramaz olay çıkarırdı. Şimdi itiraz bile etmiyor. Ödev konusunda da zorluk çıkardığında aynı taktiği uyguluyorum "bu öğretmeninle senin aranda, sen karar ver" diyorum. Öğretmenine olan sevgisi de işimi kolaylaştırıyor tabi..

Tuba12

New member
Yeniden bağlanma da ikinci günümüz babamız bağlanma yolunda 5 yaşında ki kızımızla uykuya Dalan'a kadar yatayım yanında diyor ama kızım annem yatsın diyor 9 aylık oğlum olduğu için babayla bağlanma kararı aldık ama beni istediği zaman ne yapmalıyız imkanım olduğu zaman yatsam zarar verirmi babayla bağlanmalarına

Tuba12

New member
Nalan Hanım teşekkür ederim,yaşadıklarınız bize ders oldu, hep kötüyü düşünerek şu anki durumumuza şükür edebilsek zaten sorun olarak görmeyeceğiz çoğu şeyi.Amacım sizin gelebildiğiniz seviyeye gelebilmek annelik ve kadınlık pozisyonumda.Adem hoca ve sizlerle 1-2 aylık geçmişim var henüz, inşallah 4 yıl- 14 yıl hep devam edebileyim.O kadar istekliyim ki bu konuda keşke imkan olsa Adem hocayla birebir görüşsem sizin gibi editörlerle sürekli etkileşim halinde olabilsem.Yalnız baba bu konuda gerçekten çok önemli rolde.Bu işe girişmeden ilk önce babayla karşılıklı muhakeme yapmak,babanın bu konuları dinlemesini izlemesini okuması sağlamak şart görünüyor.Çünkü ben Adem hocanın pedagoji okulunu ilk farkettiğimde eşimin yanına gidip bak canlı yayın dinle bi deyip dinlemesini sağladım,fakat benim duyduğum ilgiyi duymadı.radyo yayınlarını atıyorum ona,yazılarını atıyorum mesaj olarak ama ilgilenmiyor.Evde konuşuyoruz tamam beni görüyor takipteyim karşı gelmiyor,ona öyle yapmamalıyız böyle davranmamalıyız diye cümleler kuruyorum okey dinliyor ama belki 3 cümle, buna mesai vermek yanlısı değil.kaçacak, TV karşısına kaçacak,maça kaçacak,hatta evden kaçacak.Hiç ilgisini çekmiyor.Diyorum bu çocukları niye yaptık, salalım istedikleri gibi takılsınlar mı, bak okula başladı şikayetler geliyor,dikkatini vermiyor,çok hareketli,kurallara uymuyor v.s. diye.Daha 1. sınıfta tokat gibi vuruyorlar çocuğumuzu suratımıza, iyi mi böyle diyorum.Mücadele ediyorum iyileşme yönünde önce kendimden başladım sen de kendini ver kendimizi bi düzeltelim diyorum dinliyor kuzu gibi, anlıyorum o da ilgi bekliyor benden,bunlara verdiğin ilgiyi kocana ver diyor.Önce onu kafese almam gerekiyor ama beni çok zorlayabilir ee bu arada kocamı tava getireyim derken 2 çocuk kenarda zıp zıp zıplayacak,bir yandan okul devam ediyor,öğretmen hergün yazıyor çalıştırın,ilgilenin,dikkati dağınık,çok hata yapıyor,çabuk unutuyor falan.ortalamada 700 puandan 650 lerde.ama öğretmen olmuyor yetmiyor diyor.Ben tek başıma kendimle zaten çekişiyorum uzun zamandır,psikologmu,psikiyatrimi kime gidem,meditasyon mu yapam,namaz mı kılam,metnorom mu dinliyim,yok telegram dinliyim yapacak çok şeyim var ne için kendimi onarmak için,okunması gereken kitaplar...gündüz 10 saatim işte geçiyor.Akşam hangi zamana neyi sığdırayım.Evet zamanı planlayamıyorum o yüzden hep stresliyim,o yüzden işlerim hep yarım, o yüzden hep yetemiyorum.İşte yol gene çalışmamaya çıkıyor.Savaştayım hergün savaşıyorum.Çok şükür başkaca bir sorunumuz derdimiz yok,Allah da göstermesin kimseye.Adem hoca dedi nereye koşturuyorsunuz diye bi güldüm kendime, cennete giriş bileti mi aldınız yoksa? İnşallah sekineye varacağız, bir gün.

İnşallah nede güzel anlatmışsınız içinde bulunduğumuz durumu yaşadıklarınızı harfi harfine yaşayan biri olarak yanlız olmadığınızı belirtmek isterim

bbabagil

New member
Yeniden bağlanma da ikinci günümüz babamız bağlanma yolunda 5 yaşında ki kızımızla uykuya Dalan'a kadar yatayım yanında diyor ama kızım annem yatsın diyor 9 aylık oğlum olduğu için babayla bağlanma kararı aldık ama beni istediği zaman ne yapmalıyız imkanım olduğu zaman yatsam zarar verirmi babayla bağlanmalarına
Tuba Hanım babaların bu süreçte yeterli olacağını pek sanımıyorum. Yeniden bağlanma sadece 6 hafta beraber yatma değil, hem kızınızla sabaha kadar beraber yatmanız da gerekmiyor. Kızınızın yatağında beraber yatın, kızınız uyuduktan sonra kendi yatağınıza geçip oğlunuzla uyuyabilirsiniz. Adem Hoca nın bir radyo programında böyle anlatıyordu, ben bu şekilde uyguluyorum

Tuba12

New member
Tuba Hanım babaların bu süreçte yeterli olacağını pek sanımıyorum. Yeniden bağlanma sadece 6 hafta beraber yatma değil, hem kızınızla sabaha kadar beraber yatmanız da gerekmiyor. Kızınızın yatağında beraber yatın, kızınız uyuduktan sonra kendi yatağınıza geçip oğlunuzla uyuyabilirsiniz. Adem Hoca nın bir radyo programında böyle anlatıyordu, ben bu şekilde uyguluyorum

Allah razı olsun
Babası çalıştığı için otoriter sağlıyamıyor bundan dolayı kuralları benim koyup hem 9 aylık oğlumla ilgilenip babanın da kızımla yeniden bağlanma yaşamasının doğru olacağını sanmıştım eşimin baskı yapmıyorum ona kızdığımı belli etmedim demesine rağmen vücut dilinin onu ele verdiğini göre biliyorum

Tuba12

New member
Adem hocanın radyo programları nı dinledim bir hafta kadar kızımdan bugüne kadar yaptığım hatalardan dolayı özür dilediğimde bana daha iyi anne olmaya başladığımı söyledi canım benim
Gerçekten ne ekersek onu biçeceğiz

sevgili [MENTION=1504]bbabagil[/MENTION] tekrar güvenli bağlanma gayretiniz ve fikriniz çok hoş..burda annelerin enbuyuk ortak yani aynı durumu yasayan ve birbirini anlamaya çalışan insanlar olması:)
ilk sorunuzda dikkatimi çeken bikac nokta var..oğlunuz 8yaşında olduğuna göre aile toplantıları için vakit gelmişte geçiyor diyebiliriz.pek çok meselenin ortak aile ortamında çözümünü sağlamak icin süper bir basamak olacaktir.bu yeniden baslayacaginiz güvenli bağlanma sürecinizide olumlu yönde etkileyecektir.ama burdaki ayrıntı toplantıya babanın başkanlık yapması ve alınan kararlarin herkes için uygulanabilir ve geçerli olmasidir.burda tv izlemek,süre belirlemek,belki gün belirlemek gibi kararları oğlunuza da sorup fikrini alarak yaparsaniz çatışmadan tv siz bir yaşama adım atmış olursunuz belkide.zira evlerdeki bütünlüğü ve aidiyeti encok zedeleyen,zarara uğratan şeylerden birisi..tv,tablet ve sinirsiz internet...
sevgilerimle

bbabagil

New member
sevgili [MENTION=1504]bbabagil[/MENTION] tekrar güvenli bağlanma gayretiniz ve fikriniz çok hoş..burda annelerin enbuyuk ortak yani aynı durumu yasayan ve birbirini anlamaya çalışan insanlar olması:)
ilk sorunuzda dikkatimi çeken bikac nokta var..oğlunuz 8yaşında olduğuna göre aile toplantıları için vakit gelmişte geçiyor diyebiliriz.pek çok meselenin ortak aile ortamında çözümünü sağlamak icin süper bir basamak olacaktir.bu yeniden baslayacaginiz güvenli bağlanma sürecinizide olumlu yönde etkileyecektir.ama burdaki ayrıntı toplantıya babanın başkanlık yapması ve alınan kararlarin herkes için uygulanabilir ve geçerli olmasidir.burda tv izlemek,süre belirlemek,belki gün belirlemek gibi kararları oğlunuza da sorup fikrini alarak yaparsaniz çatışmadan tv siz bir yaşama adım atmış olursunuz belkide.zira evlerdeki bütünlüğü ve aidiyeti encok zedeleyen,zarara uğratan şeylerden birisi..tv,tablet ve sinirsiz internet...
sevgilerimle
Teşekkürler yorumlarınız için. Yeniden bağlanmayla beraber aile toplantılarına da başladık. Her pazar akşamı herkes sıkıntılarını söylüyor, hep birlikte çözüm yolları arıyoruz. Hatta oğlum bu işi ciddiye aldı, not tutuyor toplantı süresince Teknolojiyi birdenbire kesmenin oğlumu hırçınlaştıracağını dşündüm, kademeli olarak azaltıyoruz.

bbabagil

New member
İki haftalık emeği çöpe attım sanırım :( Hafta sonu üst üste isyankar tavırları beni çileden çıkardı. Bağırdım, hem de çok bağırdım... Sonra aynı pişmanlıklar, özürler, sarılmalar.. Toparladık ama başa mı sardık, kaldığımız yerden devam mı ediyoruz emin değilim. Yaptığımız yanlışların bedelini ödüyoruz aslında. Sınır koymak için çok geç kaldık. 0-4 yaş arası olması gereken süreci 7 yaşına kadar sürdürdük. İktidar mücadelerini hep o kazandı. Hayatı oğlum için pürüzsüz hale getirmemeliydik. Sorumluluk vermeli, kurallar koymalıydık...

Ummu Asım

New member
Yeniden baglanma doneminin 10. Günündeyiz. Oğlum hiç olmadığı kadar huysuz ve alıngan birseyler istemediği gibi gitsin ani ve sert tepkiler veriyor bu normal mi ve Kardeşine her zamankinden çok daha fazla zarar veriyor. Kizmiyorum ama çok zor sabrediyorum ne yapacağımı bilemedim . Bu geçici bir dönemm i tecrübeli anneler lütfen cevap verin.

şifa

New member
Allah kolaylık versin zor bir süreç bende yeniden bağlanmayı deniycem ama işte tam bilgi sahibi olup olmadığımı bilemiyorum hatalı bisureç olmasını da istemiyorum zaten şuana kadar her yaptığımız hataliymis kitaplarda okusugum kadariyla.. sizlerin sorduğu soruları takip ediyorum önceden bilgim olsun diye ama kafama takılan sorulara cvp bulamadım henüz acaba cokmu büyüttüm kafamda bu bağlanma işini. Yani sizler neler yapıyorsunuz biraz anlatirmisiniz mesela 6 hafta çocukla yatmak kızmamak ve engellememek gerekiyor. Bunun dışında neler yapıyorsunuz mesela baba evde yok çok geç geliyor kuralları baba koyacak anne hiç uyarıda bulunmayacak mi? Yada babanın geç geliyor olması ve çocuklarla çok vakit geçiremiyor olması bu süreci olumsuz etkilermi? Bunları tam bilmediğim için cesaret edip başlayamadım bir türlü. Başka bir baslikta konu açıp sormuştum ama yanıt alamadım belki bu konuda bilgisi olan yoktur çok üzülüyorum bin önce başlamak istiyorum hataları telafi etmeye

sevgili [MENTION=1432]şifa[/MENTION] çocuklarınızın yaşı küçük mü? eğer yeterince büyüklerse (7 yaş ve sonrası) aile toplantıları ile baba otoriteyi biraz hissettirebilir. hep yanlarında ve sizin yanınızda olamasa da aile toplantıları ile varlığını ve sıcaklığını hissettirebilir diye düşündüm?

şifa

New member
Teşekkür ederim Nalan hanım vakit ayırdığınız için. 3 çocuk annesiyim 6 4 2 yaşlarında ve hiç biri ile güvenli bağlanma yok. Büyük olanla başlamak istiyorum önce. Toplantı konusunu okudum ama daha yaşları küçük. 6 yaşını doldurdu 4 ay önce acaba başlamak uygun olurmu

bbabagil

New member
Yeniden baglanma doneminin 10. Günündeyiz. Oğlum hiç olmadığı kadar huysuz ve alıngan birseyler istemediği gibi gitsin ani ve sert tepkiler veriyor bu normal mi ve Kardeşine her zamankinden çok daha fazla zarar veriyor. Kizmiyorum ama çok zor sabrediyorum ne yapacağımı bilemedim . Bu geçici bir dönemm i tecrübeli anneler lütfen cevap verin.

Ben de oğlumla aynı şeyleri yaşıyorum. Başka annelerin de yeniden bağlanma döneminde çocuklarının daha da hırçınlaştığını anlatan yazılarını okudum. Bu doğru yolda olduğumuzun bir işareti diye düşünüyorum. Sanırım onları bu halleriyle de kabul edecek miyiz diye bizi deniyorlar. Çok zor bir dönem, ben de zaman zaman olmuyor başaramıyorum diye bırakmak istiyorum. Ama oğlumdaki ufak da olsa gelişmeleri görünce umutlanıyor,pes etmiyorum. Benim de çok öfkelendiğim kızdığım zamanlar oluyor. Elbette kızmamalıyız, ama kardeşine vuruyorsa "başkalarına vurmak doğru bir davranış değildir" şeklinde uyarmalıyız. Yeniden bağlanma yanlış davranışların da onaylandığı, çocuğun tamamen özgür bırakıldığı bir dönem değil bence..

Ummu Asım

New member
Cebinize için teşekkür ederim. Evet bende uyarıyorum ama hiçbir faydası olmuyor bıraksam elinden alamaz kimse öyle öfke var Kardeşine karşı bu dönemde de artması insanı zorluyor. Merak ettiğim bir soru daha var bu 6 haftalik dönem bitince hersey birdenbire eski haline mi dönecek nasıl bir yol izleyecegiz bu konuda hiçbir bilgim yok

bbabagil

New member
[MENTION=3322]Ummu Asım[/MENTION] hanım, bu süreci doğru yönetebilirsek 6 hafta sonra aidiyet dönemine gireceğiz ve çocuğumuza tesir etmeye başlayacağız. Yani bizim davranışlarımızı örnek almaya, şu anda işe yaramayan uyarılarımızı dikkate almaya başlayacaklar. Tabi bunlar teorideki bilgiler, pratikte böyle mi olacak hep birlikte göreceğiz :) Ben en azından çocuğumuzdaki öfke patlamalarının biteceğini düşünüyorum. Oğlum yavaş yavaş öfkelenmelerinin dozunu azaltıyor

bbabagil

New member
[MENTION=1432]şifa[/MENTION] Hanım, başında insan tedirgin oluyor, nereden başlayacağımızı Nasıl yapacağımızı bilemiyoruz. Zor ve sabır isteyen bir süreç olması da gözümüzü korkutuyor, beceremeyeceğimizi düşündürüyor. Bir yerden başlamak gerekiyor, tam anlamıyla dört dörtlük yapamasak da çocuğumuza sınırsız sevgi göstermenin ne sakıncası olabilir ki?
Belki aile toplantısı yapamazsınız ama baba haftada bir kez kuralları tekrarlayabilir. Kuralların anlaşılır, uygulanır ve herkes için eşit olmasına dikkat edin. Ben baba yokken de babanın kurallarını biliyorsun şeklinde hatırlatıyorum. Ayrıca çocuğu engellememek yaptığı her davranışı görmezden gelmek demek değil. Yanlış davranışlarını eylem dili ile sakin bir şekilde uyarıyoruz. Çocuğa sağladığımız özgürlük eşya ile temasını sağlayacak şekilde ve fıtratını bozmayacak şekilde olmalı. Örneğin sürekli "bağırma, koşma, zıplama, öyle yeme, evi dağıtma, orayı kirletme,vs" gibi uyarıları yapmadan özgür bırakmalıyız...