Yeniden bağlanma

şifa

New member
Teşekkür ederim cevabınız için biraz daha içim rahatladı yazdıklarınızı okuyunca. Şuan bağlanma sürecine başlamadık ama şimdiden kendimi düzeltmeye çalışıyorum kizmalarim bagirmalarim ve tahammulsuzluklerim had safhada... şuan kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum ama okadar alışmışımki kızmaya ve engellemelere kızmadım bile çocukların her hareketinde dur yapma koşma zıplama kaç kere söylemem lazım gibi birçok cümle kuruyorum sonradan fark ediyorum ama o anda ağzımdan cikiveriyor.. çok üzülüyorum resmen alışkanlık olmuş yapma etme demeden duramıyorum bu alışkanlığı yenebilirsem hemen basliycam bu sürece. Tavsiyelerinizi ve tecrubelerinizi takip ediyor olucam...

bbabagil

New member
Oğlumla yeniden bağlanma serüveninde 18 günü geride bıraktık. Zor bir süreç olduğu için askerlik gibi sayıyorum :) İlk günden beri tam anlam veremediğim yatağına alışmış koca çocukla 6 hafta beraber yatmanın ne demek olduğunu giderek daha iyi anlıyorum. Sizi bilmem ama ben 6 hafta bittiğinde de ara ara beraber yatmayı düşünüyorum. Uykuya geçmeden önceki zamanın çocuğun tüm şeffaflığıyla hislerini açığa çıkardığı an olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bağlanma için önemli bir fırsat...
Düşe kalka ilerlesek de, bazı günler hatalı davranıp bir çuval inciri berbat ettiğimizi düşünsek de denemekten korkmayın. Ne kadar zor olduğunu biliyorum; elimiz, dilimiz, zihnimiz alışmış bir kere.. Her olumsuz durumda verdiğimiz tepkiler karakterimize yerleşmiş. Bir anda değiştirmek mümkün olmuyor, ama biz değiştikçe gerçekten çocuklar da değişiyor...

Yolcu

New member
Selamlar yeniden baglanma surecinde olan sevgili anneler ve uzman arkadaslar biz yeniden baglanma surecinde 3 cu haftayi bitiriyoruz insallah.degisiklikleri yazmak istiyorum.oglum 2 gun benim ayaklarima ve omuzlarima elleriyle vurdu,canim acidi resmen.oglum annen cani yaniyo dedim yansin dedi.artik vurmuyor.ellerini yikayip gelip yuzume sulari yuzume dogru atiyor,abusen Beni arkadan vurup korkutuyor ve guluyor.kiz kardesini kiskandigi belli ediyor onceden icine atardi,baya rahat takiliyor babasina karsi da.esim ozguven patlamasi yasiyor diyor bu cocuk o baña vurdugu sirada sakin oluyorum tepki vermiyirum.bi sey daha fark ettim anaokuluna gitmedigi gunler baña karsi agresiv olmuyor,kardesine karsi daha az agresiv oluyor.birde kafama takilan bisey var.aksamlari onun yanina uzaniyorum masal anlatiyorum,ninni soyluyorum,kucakliyorim,elini tutuyorm,bol bol opup kokluyorum.uykuya dalmak uzereyken Anne istersen git diyor.bu aksam anne cok durdun git dedi.bu normalmi yoksa yalnis yaptigim biseymi var?telegramdaki guvenli,yeniden baglanmayla ilgili butun ses kayitlarin dineldim Adem hocanin ama Boyle bir durumla ilgili hicbisey yok.bilgisi olan arkadaslar paylasirsa sevinirim.dualarinizk eksik etmeyin bazen cok tikaniyorum 3 cocuk hepsi ayni anda ilgi isteyince zor olabiliyor.Allah nasip ederse 6 hafta bittikten sonra biraz ara verip tekrar bi 6 hafta daha yapalim diyorum Adem hoca oyle yapilmasini tavsiye etmisdi bi radyo programinda.6 yasi olmadan guven bagimiz tam sekilde olussa insallah devamindaki aidiyet de sorunsuz olur.gelecek yillari sabirsizlikla bekliyorum acaba cocuklarimiz nasil olacak diye ve hep dua ediyorum Allah bizi utandirmasin.ozellikle Adem hocanin dedikleri yalnis diyen,karsi olan insanlarin yaninda.herkese sevgiler

Yolcu

New member
Oðlumla yeniden baðlanma serüveninde 18 günü geride býraktýk. Zor bir süreç olduðu için askerlik gibi sayýyorum :) Ýlk günden beri tam anlam veremediðim yataðýna alýþmýþ koca çocukla 6 hafta beraber yatmanýn ne demek olduðunu giderek daha iyi anlýyorum. Sizi bilmem ama ben 6 hafta bittiðinde de ara ara beraber yatmayý düþünüyorum. Uykuya geçmeden önceki zamanýn çocuðun tüm þeffaflýðýyla hislerini açýða çýkardýðý an olduðunu düþünüyorum. Bu yüzden baðlanma için önemli bir fýrsat...
Düþe kalka ilerlesek de, bazý günler hatalý davranýp bir çuval inciri berbat ettiðimizi düþünsek de denemekten korkmayýn. Ne kadar zor olduðunu biliyorum; elimiz, dilimiz, zihnimiz alýþmýþ bir kere.. Her olumsuz durumda verdiðimiz tepkiler karakterimize yerleþmiþ. Bir anda deðiþtirmek mümkün olmuyor, ama biz deðiþtikçe gerçekten çocuklar da deðiþiyor...
Allah yardimciniz olsun Iyi olacak insallah.biz de ayni surecteyiz sizi cok Iyi anliyorum.gercekten ruhumun ne kadar daraltigini bazen ilillerime kadar hiss ediyorum.bisey daha kesf etdim yeniden baglanma sureci anneye de Iyi geliyor bence:)

bbabagil

New member
[MENTION=1320]Yolcu[/MENTION] Hanım elbette bize de iyi geliyor. Çünkü sevgiye kayıtsız kalamıyor çocuklar, ağızlarından sevgi sözcükleri dökülüveriyor, durup dururken sarılmalar koklaşmalar.. Biz onları iyi ettikçe onlar da bizi iyi ediyor. Benim oğlum da bazı geceler istersen gidebilirsin diyor. Ama bunun bir tepki olduğunu düşünmüyorum. Bizi yanlarında istemeseler daha olumsuz cümleler kurarlardı. Kardeş sorununu biz tam anlamıyla çözemedik. Bu sitedeki kardeş kıskançlığı başlığını da vakit buldukça okuyun, radyo programlarını tekrar tekrar dinleyin. Allah hepimize kolaylık versin, sevgiler..

Yolcu

New member
Yeniden baglanma surecinde olan annelere selamlar.biz 4 cu haftadayiz.oglum gecen haftadan itibaren baña ara ara vurmaya basladi.vurdugu yer aciyor resmen dovuyor.karsi koymuyorum dogru mu yapiyorum?kardesine yalnis ornek olur diye de tedirginim.acaba bu dovme zamanla azalacak mi?gecen telegramda bi ses kaydi donlerken Adem hoca dediki 6 hafta yapip biraz ara verip tekrar bi 6 hafta daha yapmak daha Iyi oluyormus.bu haftaki Pedagoji okulunda da guvenli baglanmanin tam olmasi icin 6 haftalik surecten sonra annenin cocuga olan tavirlarinin ayni sekilde 6 ay daha devam etmesi gerektigidir.bir de oglum baña vuruyor vuruyor sonra sakinlesiyor.mesala bugun vurdu baña sonra Ben evi temzileyecegim baya bi yardim etdi ne ostediysem getirdi itiraz etmedi.bakalim sonraki gunler haftalar nasil devam.edecek.arkadaslar da yasasiklarin paylasirlarsa birbirimizi motive etmis oluruz.

Ummu Asım

New member
bizde 3. haftadayız. değişiklik olarak oğlum kartları açık oynamaya başladı eskiden kardeşine çaktırmadan vururken artık vurayım bakım canın acıcak mı diyerek yöneliyor. tabi ona zarar vermek için her fırsatı değerlendiriyor. eskiden istemesede onunla oyuncaklarını paylaşırdı şuan kardeşinin elinde ne varsa hemen alıyor.sanırım herseyin farkında özgürlüğünün tadını çıkartıyor yeri geliyor eline geçen herşeyi fırlatıp atıyor yeri geliyor eskiden oyun oynamayan çocuk bir bakmışım 15- 20 dakika sakin bir şekilde oyun oynuyor. bide merak ettiğim bir konu var bu yeniden bağlanma döneminde kaliteli vakit geçirmek için neler yapıyorsunuz insan bazen tıkanıyor birbirimize bu konuda yardımcı olursak çok sevinirim.

Şirinanne

New member
Merhaba,
ben yeni üyeyim : )
Öncelikle kendimi tanıtmak isterim. 32 yaşında iki çocuk (10 yaş ve 29 aylık) annesiyim.
Büyük oğlum ile çok sorunlarımız var. Okulda başarısız, arkadaşlık edinememe, dağınıklık, unutkanlık, umursamamazlık vs. Beni hiç dinlememesi, tesir etmemem beni çileden çıkartiyor. Adem Hocanın Bağlanma, Çocukluk Sırrı kitaplarını okudum. Şimdi ise aidiyet kitabına baÅ¡liyorum. Bugün yeniden bağlanma başliyacağım inşallah. Ama çok korkuyorum. Eşim bana destek vermediği için, herşeyi tek başıma yapmam gerektiği için başarabilirmyim bilmiyorum. Hergün olmasada zaman zaman bilgileri aktaracağım inşallah. Büyük oğluma karşı çok hatalar yaptım, hakkını nasıl öderim bilmiyorum. .. Rabbim affetsin inş.
Destek olursanız sevinirim : )

Ozlemcagri

New member
Sevgili Babagil ve yolcu rumuzlu arkadaşlar yeniden güvenli bağlanma ile ilgili uzun süredir nelerdir yaşadığınız konusunda cevap yazmamışsıniz . Bu durumda sanırım iyi bir sonuç elde edemediğinizı düşünüyorum. Lütfen bizi aydinlatir misiniz? Nerelerde takıldığınızı,

Ozlemcagri

New member
Ve bir de Ummu hasım hanım siz de 3. Haftaya kadar gelmişsiniz. 3. Haftadan sonra hiçbirinizin ses gelmedi. Sanirim terapinin en tepe noktasi bu kisim. Tam yarısına geldiği düşünülürse bu haftadan sonra yavas yavas duygu ve davranislarinda duzelmeler olmasi gerekir diye dusunuyorum. Lütfen cevap vermenizi bekliyorum. Ben de uzun süredir Adem hocanın terapi kitabı sözü var ama çıkmadı iki yıl oldu söyleyeli onu bekliyorum.

İlbeytuna

New member
4 yaşında bi oğlum var yeniden güvenli bağlanmayı denedim 8.günde pes ettim bi ağlama krizine girerek o kadar dolmusumki 8 günde saatlerce ağladım bağlanmamış bi anneyim aileme baglanamadigimdan eminim eşimde öyle çocukluk yıllarımız hep duygularımızı bastırarak geçmiş nasıl yapicam bilemiyorum oğlum çok hırçın sürekli vuruyo ve tirnakliyo lütfen yardım

beyzatuna

New member
Bizde surece basladik 4.5 yasindaki kizimla.16 aylik oglumda var zor oluyor evet.ama sonuc alan olmadi sanirim.kimse yorum yapmamis:(
Bu surec nasil sonlandirilacak.6 hafta sonra yatmayi birakicakmiyiz.kurallari nezaman uygulayacagiz.birde baba isteyken telefonlai arayip babandan izin al demek dogrumu acaba

Pınar Güzel

New member
Bizde surece basladik 4.5 yasindaki kizimla.16 aylik oglumda var zor oluyor evet.ama sonuc alan olmadi sanirim.kimse yorum yapmamis:(
Bu surec nasil sonlandirilacak.6 hafta sonra yatmayi birakicakmiyiz.kurallari nezaman uygulayacagiz.birde baba isteyken telefonlai arayip babandan izin al demek dogrumu acaba

Bende bu süreçteyim ve bende nasıl sonlandıracağımızı merak ediyorum yani farklı mı davranacağız sonrasında?

baharibeklerken

New member
4 yaşında bi oğlum var yeniden güvenli bağlanmayı denedim 8.günde pes ettim bi ağlama krizine girerek o kadar dolmusumki 8 günde saatlerce ağladım bağlanmamış bi anneyim aileme baglanamadigimdan eminim eşimde öyle çocukluk yıllarımız hep duygularımızı bastırarak geçmiş nasıl yapicam bilemiyorum oğlum çok hırçın sürekli vuruyo ve tirnakliyo lütfen yardım

Bende bu süreçteyim ve bende nasıl sonlandıracağımızı merak ediyorum yani farklı mı davranacağız sonrasında?

Koniyla ilgili benzer basliklari okumus muydunuz, tamamlayanlar var. Ayri baslik acmis olsaniz aslinda. Bu badligi ilk acan kisinin cocugu 8 yadindaymis sizlerinki kucuk arada fark var.
[MENTION=4827]Yaren'İM[/MENTION] hanim tamamladi mesela.

kardelenn

New member
Bende yeniden bağlanma surecindeyim 2 hafta oldu .Bizde güzel gelişmeler var en büyük problemimiz den biri uyku problemiydi aksamlari uyku saati diyince uyumak için yapmadığı kalmıyordu sonson artık kriz geçiriyordu uykudan bahsedince bu süreçte onu çözdük çok şükür şimdi mutlu bir şekilde odasına yatmaya gidiyoruz babasını öpüyor benim uykum geldi diye gidiyor .Maşallah ...Diğer bazı problemlerimiz bazilari tavan yaptı devam ediyor ama daha yolun başındayız bunlar zorlanmalar bu süreçte normal aşacagiz
inşallah

Ayseayse

New member
Nalan Hanım teşekkür ederim,yaşadıklarınız bize ders oldu, hep kötüyü düşünerek şu anki durumumuza şükür edebilsek zaten sorun olarak görmeyeceğiz çoğu şeyi.Amacım sizin gelebildiğiniz seviyeye gelebilmek annelik ve kadınlık pozisyonumda.Adem hoca ve sizlerle 1-2 aylık geçmişim var henüz, inşallah 4 yıl- 14 yıl hep devam edebileyim.O kadar istekliyim ki bu konuda keşke imkan olsa Adem hocayla birebir görüşsem sizin gibi editörlerle sürekli etkileşim halinde olabilsem.Yalnız baba bu konuda gerçekten çok önemli rolde.Bu işe girişmeden ilk önce babayla karşılıklı muhakeme yapmak,babanın bu konuları dinlemesini izlemesini okuması sağlamak şart görünüyor.Çünkü ben Adem hocanın pedagoji okulunu ilk farkettiğimde eşimin yanına gidip bak canlı yayın dinle bi deyip dinlemesini sağladım,fakat benim duyduğum ilgiyi duymadı.radyo yayınlarını atıyorum ona,yazılarını atıyorum mesaj olarak ama ilgilenmiyor.Evde konuşuyoruz tamam beni görüyor takipteyim karşı gelmiyor,ona öyle yapmamalıyız böyle davranmamalıyız diye cümleler kuruyorum okey dinliyor ama belki 3 cümle, buna mesai vermek yanlısı değil.kaçacak, TV karşısına kaçacak,maça kaçacak,hatta evden kaçacak.Hiç ilgisini çekmiyor.Diyorum bu çocukları niye yaptık, salalım istedikleri gibi takılsınlar mı, bak okula başladı şikayetler geliyor,dikkatini vermiyor,çok hareketli,kurallara uymuyor v.s. diye.Daha 1. sınıfta tokat gibi vuruyorlar çocuğumuzu suratımıza, iyi mi böyle diyorum.Mücadele ediyorum iyileşme yönünde önce kendimden başladım sen de kendini ver kendimizi bi düzeltelim diyorum dinliyor kuzu gibi, anlıyorum o da ilgi bekliyor benden,bunlara verdiğin ilgiyi kocana ver diyor.Önce onu kafese almam gerekiyor ama beni çok zorlayabilir ee bu arada kocamı tava getireyim derken 2 çocuk kenarda zıp zıp zıplayacak,bir yandan okul devam ediyor,öğretmen hergün yazıyor çalıştırın,ilgilenin,dikkati dağınık,çok hata yapıyor,çabuk unutuyor falan.ortalamada 700 puandan 650 lerde.ama öğretmen olmuyor yetmiyor diyor.Ben tek başıma kendimle zaten çekişiyorum uzun zamandır,psikologmu,psikiyatrimi kime gidem,meditasyon mu yapam,namaz mı kılam,metnorom mu dinliyim,yok telegram dinliyim yapacak çok şeyim var ne için kendimi onarmak için,okunması gereken kitaplar...gündüz 10 saatim işte geçiyor.Akşam hangi zamana neyi sığdırayım.Evet zamanı planlayamıyorum o yüzden hep stresliyim,o yüzden işlerim hep yarım, o yüzden hep yetemiyorum.İşte yol gene çalışmamaya çıkıyor.Savaştayım hergün savaşıyorum.Çok şükür başkaca bir sorunumuz derdimiz yok,Allah da göstermesin kimseye.Adem hoca dedi nereye koşturuyorsunuz diye bi güldüm kendime, cennete giriş bileti mi aldınız yoksa? İnşallah sekineye varacağız, bir gün.

kendimi gördüm sanki :) bi çözüm bulursanız buraya yazar mısınız

Ayseayse

New member
Bu sene 2. sınıfta oğlum Bedriye Hanım, özel okulda o yüzden bol bol test yapılıyor.Geçen yıl evet çok zorlandık ailecek,bu sene de oğlum aynı ama en azından okumayı öğrendiği için hafifleme hissettik. Ama hala ders yapmak ve okumak konusunda ilgisiz.Beni çok zorladı, yani ona eğlence ya da sevdirerek ders yaptıracak ne zamanı ne de enerjiyi bulamıyorum kendimde de çoğunlukla.Okulun temposu bize ağır geldi ama soruyorum devlet okullarında da aynı şekilde deniliyor,herkes bir yarışın içinde.Seneye kızım da 1' e başlayacak, kara kara düşünmekteyim,nasıl bir zemin hazırlasam da bu süreci rahat atlatsam diye.Bu sorun çocuğun yetiştirilmesinden,fıtratından,öğretmenden biraz biraz kaynaklanıyor olabilir tabi de her çocuk kendini öylece derse vermek istemeyebiliyor,benimki de onlardan,ders ve okuma dışındaki şeyler daha cazip geliyor çoğu çocuk gibi.Ama benim düşüncem sınıfta 1-2 çocuk vardır kendiliğinden çok istekli olarak azimli bir şekilde çalışıp ön sıraya geçen,onun dışında çoğu anne baba baskısıyla öne geçme çabasında.Ben onlardan da olmak istemiyorum,çocuk öğrendiğini içselleştirsin istiyorum ama 1. sınıfta çok zarar verdim ona,çok bağırdım,çok sindirdim,çok aşağıladım hatta vurdum,hırpaladım.Bu sene çoğu şeye dikkat etmeye çalışıyorum bazen başarılı bazen başarısız bir şekilde.

bence sizin çözümünüz hazır Adem hocayla görüşebilirsiniz çocuğunuzu özel okula verdiğinize göre maddi sorun yoktur bu forumda oldugunuza göre adem hocanın yöntemleri ile kollektif büyütmeye karar vermişsiniz forumda aradıklarını bulmak samanlıkta iğne aramak gibi :) çözüme yönelik bir leyler bulunsa bile hep yarım yamalak kalıyor ve bi arpa boyu yol alsak bile bi çuval inciri bi an de terle bir olabiliyor. Benim o kadar durumum olsa bi an bile düşünmem randevu isterdim forumda da ancak öğrendiklerimi paylaşmak için girerdim işte hayaller.... Hayatlar... :))

Ayseayse

New member
Umut var mı gerçekten :) ,kafam kazan ama, o kadar karışık o kadar çaresizim o kadar yetemiyorum ki,önümde kocaman bir baba engeli var,altımda oturan babanne-dedeler...babayla iletişime geçip onla uğraşmak konusunda çok mu çok isteksizim,sorumluluk ve otorite yok, anlaşıp kural koyarız önce o bozuyor.Ben konuştukça o bana ters yapıyor,ipler geriliyor..... Çok uzun bir yol var önümde,sonunda varsam, varsın uzun olsun ama göremiyorum :(

ben görüyorum. Yolun sonundan eminim. Benim fikrime ne derece güvenirsiniz bilemem ama Adem hocayla görüşün derim yolun sonu aydınlık. İnsanlar iki nedenle psikolojik yardım almazmış biri işe yaramaz mı acaba diye biri para yok diye ben 2.sınıf sanırım sizde birinci sınıftasınız bence risk almaya değer

Yolcu

New member
Merhaba,
ben yeni üyeyim : )
Öncelikle kendimi tanıtmak isterim. 32 yaşında iki çocuk (10 yaş ve 29 aylık) annesiyim.
Büyük oğlum ile çok sorunlarımız var. Okulda başarısız, arkadaşlık edinememe, dağınıklık, unutkanlık, umursamamazlık vs. Beni hiç dinlememesi, tesir etmemem beni çileden çıkartiyor. Adem Hocanın Bağlanma, Çocukluk Sırrı kitaplarını okudum. Şimdi ise aidiyet kitabına baÅ¡liyorum. Bugün yeniden bağlanma başliyacağım inşallah. Ama çok korkuyorum. Eşim bana destek vermediği için, herşeyi tek başıma yapmam gerektiği için başarabilirmyim bilmiyorum. Hergün olmasada zaman zaman bilgileri aktaracağım inşallah. Büyük oğluma karşı çok hatalar yaptım, hakkını nasıl öderim bilmiyorum. .. Rabbim affetsin inş.
Destek olursanız sevinirim : )

Selamlar.biz yeniden bağlanmayı ocak sonu bitirdik.oglumun beni vurmaları son haftaya dogru azaldı ve bitdi.bizde musbet sonuçlar oldu.oglumun özgüveni çoğaldı,düşündüklerini hiss etdiklerini çekinmeden söylüyor.sesimi rahmetle dusmediyim,sert şekilde soylemedigim zaman tesir ediyor ne istersem yapıyor.soyleki bende bı sorun oldu süreç sonrasi.o sırada Alice Millerin Yetenekli çocuğun dramı kitabini okuyordum onun da etkisi var mı bilmem ama cokkk kötü oldum cocuklara yönelik olmasa da kendi içimde resmen depresyona girdim,okfe patlamaları yaşadım.tahammulumun eksilere indigini hiss etdim resmen dibe vurmus gibiydim.sebebini anlamaga calistim teraojnin ilk 4 haftasi cok guzel gecti baya bi genistim son 2 haftada biraz zorlandim ama bitdikten sonra kotu oldum.bilgisi olanlar yardim ederlerse cok sevinirim.tabiki en guzeli annenin kendini onardiktan sonra surrce baslamasi ama uzman araciligiyla bu su an mumkun gozukmuyor ben de Adem hocadan duyduklarimla kendimi onarmaya calisiyorum.acabak süreçte kendimi çok bastırdığı icinmi öyle oldu?Alice Millerin de etkisi olmusmudur?Yeni yeni toparlandı nasipse 1 Nisan'da 6 haftalık ikinci bir seans yapacağız oglumla.o zaman da değişiklikleri,yenilikleri yazarım.İlk 6 haftalığına oğlumda musbet yönde etkileri oldu.

Yolcu

New member
Sevgili Babagil ve yolcu rumuzlu arkadaşlar yeniden güvenli bağlanma ile ilgili uzun süredir nelerdir yaşadığınız konusunda cevap yazmamışsıniz . Bu durumda sanırım iyi bir sonuç elde edemediğinizı düşünüyorum. Lütfen bizi aydinlatir misiniz? Nerelerde takıldığınızı,

Sevgili Ozlemcagri sizin yazdiginiza cevap yazıyordum ama yanlışlıkla başka üyenin yazdığına cevap yazmisim gibi oldu.