Yeniden bağlanma

Esila Esila

New member
Arkadaslar açıkçası bende düşünüyorum yeniden bağlanmayı fakat yerine getiremiycem sonuç kötü olcak diye korkuyorum cok fazla bi bilgi bulamadim aslında ben Adem hocanin sitesine yaziyorum bağlanma diye hep çoklu baglanma cikiyor . Hocamızın yeniden baglanmayla ilgili kitabi cikacakti ne zmn çıkacak acaba o kitabi beklesem cokmu gecikirim kizim 6.5 yasinda artik kardeşininde olmasini istiyoruz kararsizlik icindeyim...

Leyla Tunalı

New member
Merhaba,
Koşulsuzlukta tamamen okey:) anne arkadaşlarımı çağırmak istiyorum, - annecim baban erken gelecek, -ya ben çağırmak istiyorum. -tamam annecim,

-Kırmızı pantolonumu giyeceğim,
- ama o ince anneciğim,
-ama ben giymek istiyorum
-tamam annecim...

Bunu bağlanma döneminde yapıyoruz, anneyle bağlanma yaparken olmazsa olmazları baba müdahale ederek duruş sergileyebilir. Anne tamamiyle okey! Ki çocuk hırçın olabilir, edilgen olabilir, kaygılı olabilir. Özel bir problem varsa, tam özgürlük şart! Bazı çocuk ve içeriklerde duruma göre yorum yapılabiliyor . Ama biz iki hafta tamamen özgürlük oluşturmalıyız.

Leyla Tunalı

New member
Yeniden bağlanma sürecinde çocuğumuzla birlikte uyuyoruz 6 hafta kadar. Uyuturkende birlikteyiz uykuya dalınca sabahda birlikte uyanma cıvıldaşma. Uyuttuktan sonra çocuğumuza derinleşiyoruz, kaşına gözüne, bebekliğini düşünüyoruz. Günde 1 saat ona özel vakit geçiriyoruz oyunlar oynuyoruz. Onu engellemiyoruz her zamankinden farlı olarak. Babayı devreye sokuyoruz. Beklentiye girmiyoruz hemen herşeyin değişmesi gibi. Kolay geldi arkadaşlar.

Yolcu

New member
Arkadaslar açıkçası bende düşünüyorum yeniden bağlanmayı fakat yerine getiremiycem sonuç kötü olcak diye korkuyorum cok fazla bi bilgi bulamadim aslında ben Adem hocanin sitesine yaziyorum bağlanma diye hep çoklu baglanma cikiyor . Hocamızın yeniden baglanmayla ilgili kitabi cikacakti ne zmn çıkacak acaba o kitabi beklesem cokmu gecikirim kizim 6.5 yasinda artik kardeşininde olmasini istiyoruz kararsizlik icindeyim...

Yeniden bağlanmayı anladığım, uyguladigim ve dilimin döndüğü kadarıyla anlatayım.Öncelikle cocugunuzun yaşı 30 aydan küçükse kendi yatağında yatması ve sizin de akşamları o uykuya dalana kadar yanında uzanmaniz ona ninniler söylemeniz,masal anlatmanız,kucaklamaniz,göz ten teması kurmanız,oksamaniz, opmeniz lazim bu akşam şartı.30 aydan küçükse kendi yatağınıza alıp sabaha kadar beraber uyuyabilirsiniz çünkü Adem hoca yataktan ayırma ve sütten kesme surecini maksimum 30 aya kadar uzatilabilecegimizi söylüyor.gun içinde ise anne tarafından çocuğa karşı hiçbir olumsuz davranışın olmaması lazim.anne yasaklar koymamalı, çocuğa ne maddi ne de psikolojik şiddet uygulamamali,asagilamamali,küçük düşürmemeli,minnet etmemeli,tehdit etmemeli,ödül ceza olamamali,bagirmamali.bunlari neden yapmamali? Bunları yapmamaliyizki çocuk yaptığı yaramazliklar karşısında annesinin hiçbir olumsuz tepki vermediğini görsün,annesinin değiştiğine inansın,ona guvensin ve kendisini annesine birakabilsin.ilk başlarda çocuk her türlü yarmazligi yapabilir bunun amacı sizi denemektir.o yüzden genis olmamiz lazim.eger anneye güvenmeye başlarsa olumsuz davranışlar gitgide azalıyor ve bitiyor.bizde ilk 2 hafta hiçbir olumsuz davranış olmadı hatta ben yanlış yapıyorum bı yerlerde diye kaygilanmaya başladım ama oğlum 3 cu haftadan itibaren beni dövmeye,agresivlesmeye başladı.nerdeyse 3 hafta dayak yedim ama 6 ci haftanın sonuna doğru oğlum duruldu,sakinleşti.cocuk küçüklüğünde baglanamamanin zehrini bu şekilde kusuyor.annenin bunu bilmesi çok önemli o zaman daha da geniş,ve tahammüllu oluyor.anne kural koymuyor kural koyan baba takibini yapan ise annedir.diyelimki 18:00-18:45 arası ders çalışma saati anne bunu çocuğa hatırlatıp takip ediyor.belirlenen kuralları baba herkesin olduğu ortamda duyurabilir.diyelimki çocuk anaokulundan geldi ellerini yıkaması lazım o zaman anne istersen ellerini yika diyebilir çocuk hayır derse ustelemez.bu süreçte de aynı zamanda genel olarak da çocuklarla iletişimde " istersen" kelimesini çok kullanmamız lazım.birde bu süreçte 3 temas çok önemli.
1- Ten teması.cocugu gün içinde de kucaklamak,öpmek gibi
2- Göz teması.cocugun boyu seviyyesine inip gozlerine bakarak diyeceğimiz şeyleri söylememiz.ama Suna dikkat etmemiz lazım devamlı şekilde gozumuzu çocuğun gözlerine dikerek bakmamamiz lazım bu çocuğu rahatsız eder,onda suçluluk hissin oluşturabilir.arada kafamizi cevirmemiz,gozlerimizi kirpmamiz lazım
3- Ses temasi.Adem hocamızın dediği gibi sesimizi rahmetle,şefkatle,merhametle suslememiz lazım.ona hitap ederken hep yumuşak ses tonuyla,kalpten gelen bı sesle ,sevgiyle seslenmemiz lazım.
En önemlisi ise annenin kendini çocuğa bırakabilmesi.cunku çocuklar yaşları ne olursa olsun her zaman anneye bağlanmaya hazırdır yeterki anne kendini çocuğuna burakabilsin.Adem hocamın dediği gibi bağlanmanın yaşı yoktur.Hakikaten de yok bence şimdi annem bana desenki gel beraber senle 6 hafta uyuyalım yaşıma bakmam koşarak giderim:)
Bir diğer onemli nokta ise yine Adem hocamızın dediği gibi 6 hafta yapib 6 ay aynı şekilde çocuğa davranmaya devam etmek tabi bu 6 ayda beraber uyuma söz konusu değil,sonrasinda bı 6 hafta daha yeniden bağlanma yapmak çok daha iyi oluyormuş.
Bu süreçte bişey daha fark ettim çocuk istenmeyen bı hareket yaptığı zaman bişey dememek de anneyi genişletiyor.anne sürece girmeden kendini onarabilse çok daha kolay olur.alabolirse uzman desteği,yoksa metronom dinlese,kendini hazirlasa çok daha iyi olur.Cocuk uyurken onu seyr etmek ince detaylara odaklanip bakmak da anneyi genisletiyor.Çocuğune kadar küçükse annenin çocuğa bağlanması çok daha kolay oluyor.kendi çocuklarimda bunu net musahide edebiliyorum.6 aylık oğlumla aşıkla maşuk gibiyiz resmen ruhlarimiz birbirine akiyor.o yüzden 0-2 yaş arası bağlanma çok kolay oluyor.0-4 yaş da baglanma dönemi.4-6 yaş ise onarım dönemi.Yaş büyüdükçe çocuğun anneye olan ihtiyacı azaldığı için bağlanma da zor olabiliyor.yeniden bağlanmak isteyen herkese kolay gelsin Rabbim bütün annelerle çocukları birbirine kördüğüm gibi baglasin aynı zamanda eşleri de.sevgiler:)

Yolcu

New member
Birde şunu söyleyeyim telegramdan güvenli bağlanma,yeniden bağlanma bölümlerini de dinlemek çok iyi geliyor insana.gunluk Adem hocayı dinlemek insanı motive ediyor,genisletiyor

Adem hocayi iyiki tanidim simdi 8 aylik kizim var guvenli baglanmayla alakali vermis oldugu bilgileri uygulayarak bi yol cizdim devam ediyorum insaallah .
Yeniden baglanma ile alakali benimde kaygilarim var 3 yaşında ki kızımla birlikte yatmadik.simdiki süreçte ona söz gecirememeye başladım üstelik vurma girişimleri başladı bunun sebebi de güvenli baglanamamakla mi alakalı acaba .11 yaşında ki ve 14 yaşında ki kizlarimlada yeniden bağlanma sürecini gerçekleştirmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Esila Esila

New member
Verdiginiz bilgiler icin cok tskr ederim aminn islh kolaylikla bugunleri atlatir güzel bir uyum icinde oluruz.6haftalik baglanma bitsede 6 ay anne ayni devam etmeli derken yine hayirlar vs olmayacakmi yani ?

Bende varım. Tam olarak neyi nasıl yapacağımı, burada birileriyle nasıl iletişim kuracağımı bilemiyorum. Birkaç kez birilerine ulaşmaya çalıştım fakat birşeyler i yanlış yaptım sanırım. Ben İzmir den Esra 13 yaşında bir oğlum 15 yaşında bir kızım var ben 37 yaşındayım. Yanlız büyütüyorum çocuklarımı. Onlarla birlikte kendimi de onarmalıyım. Ben Esra Efetürk. Faceden falan birileri bana ulaşabilirsiniz, çok minnettar olurum. Selametle...

Talebeanne

New member
Selamlar..yeniden baglanma surecine basladiginiz icin tebrik ederim .. 8 yildir ademgunes takipcisiyim...sorunuzla ilgili olarak hocamizin bu konuda verdigi bir cevabi hatirladim..evde tv tablet gibi uyaricilarin en azindan baglanma surecinde olmamasi gerekiyor hayatinizda...yani cozum tv yi kaldirmak..

baharibeklerken

New member
Bende varım. Tam olarak neyi nasıl yapacağımı, burada birileriyle nasıl iletişim kuracağımı bilemiyorum. Birkaç kez birilerine ulaşmaya çalıştım fakat birşeyler i yanlış yaptım sanırım. Ben İzmir den Esra 13 yaşında bir oğlum 15 yaşında bir kızım var ben 37 yaşındayım. Yanlız büyütüyorum çocuklarımı. Onlarla birlikte kendimi de onarmalıyım. Ben Esra Efetürk. Faceden falan birileri bana ulaşabilirsiniz, çok minnettar olurum. Selametle...

Hosgeldiniz oncelikle.
Merak ettiklerinizi bu sitede bulabilirsiniz. Gecmis basliklardan yararlanabilir kendiniz baslik acabilirsiniz. Telegramdan ses dosyalari, youtube dan pedagoji okulu bolumleri dinleyebilirsiniz
[MENTION=1320]Yolcu[/MENTION] hanimin anlattigi yeniden baglanma surecinde yaslar buyudukce cocugun vicdanina dokunacak bir konusma yapmak tavsiye ediyordu.
Cocugu Yasi buyuk bir annenin sorusuna her istediginin yapilamayacagini soylemisti. Yani 6 yasa kadar her istedigi olabilir ama yas buyudukce istekler farklilasacagindan ona gore bir ayarlama yapilmasi gerekiyor diye biliyorum

Pınar Güzel

New member
Koniyla ilgili benzer basliklari okumus muydunuz, tamamlayanlar var. Ayri baslik acmis olsaniz aslinda. Bu badligi ilk acan kisinin cocugu 8 yadindaymis sizlerinki kucuk arada fark var.
[MENTION=4827]Yaren'İM[/MENTION] hanim tamamladi mesela.

Evet bu konuda bana en başından beri yardımcı olan [MENTION=4827]Yaren'İM[/MENTION] hanım zaten Allah ondan razı olsun ben bu süreçte olduğum için kafama takılanları nerde konuyla ilgili başlık görsem yazıyorum sadece. Yoksa farklılıkların bende farkındayım

Teşekkür ederim. Kızımla beni çok zorlayan sorunlar yaşamıyorum hamdolsun fakat oğlumda bayağı zorlandım. Sizlere biraz daha detay vereyim daha net birşeylere faydası olur belki. Boşanma süreci bir travma sır bilirsiniz. Maalesef oğlum hayatının en önemli hayata geçiş süreçlerinde annesi travma daydı. Boşanma çocuğun bebekliğinden çocukluğu adım atarken gerçekleşti. Çocukluktan ön ergenliğe adım atmadan anne gene travma da ağır bir trafik kazası geçirdim, bedavadan yaşıyorum Hamdolsun. Açıkçası ölüm haberim beklemiş fakat vade dolmamış çıkmışım yoğun bakımdan 21 günlük beklemeden. Benim aile kalabalık, hastane den eve geldiğimde ev epey kalabalıkmış, benimle uğraşırken çocukları benden biraz uzak tutmayı akıl edememiş hiç kimse. Oğlumun bana aşırı saygısızlığı mı buna bağlıyorum.(annanin istemsizce abuk bir sürü halini görmesine). Fakat hamdolsun bir Ablacım var benim,bu konuda bilinçli ve hassas, Adem hocadan onun vesilesiyle haberdar oldum. Dinledikçe yanlışlarını tesbit ettikçe ufak değişiklikler den bile çok olumlu sonuçlar alıyorum. Bir ay öncesinden bu zamana büyük yol kat ettik, fakat iyişme sürecim ve oğlumun ergenlik zamanı kesişince durum biraz vahinleşiyor. Bilgi biraz daha kolaylaştırıyor işimi.

Yolcu

New member
Hosgeldiniz oncelikle.
Merak ettiklerinizi bu sitede bulabilirsiniz. Gecmis basliklardan yararlanabilir kendiniz baslik acabilirsiniz. Telegramdan ses dosyalari, youtube dan pedagoji okulu bolumleri dinleyebilirsiniz
[MENTION=1320]Yolcu[/MENTION] hanimin anlattigi yeniden baglanma surecinde yaslar buyudukce cocugun vicdanina dokunacak bir konusma yapmak tavsiye ediyordu.
Cocugu Yasi buyuk bir annenin sorusuna her istediginin yapilamayacagini soylemisti. Yani 6 yasa kadar her istedigi olabilir ama yas buyudukce istekler farklilasacagindan ona gore bir ayarlama yapilmasi gerekiyor diye biliyorum

Evet doğru büyük çocuklarla annenin açık yüreklilikle konuşup geçmişte yaptığı hatalardan dolayı üzgün olduğunu,o zamanlar yaptığının doğru olduğunu düşündüğü için öyle yaptığını söylemesi özür dilemesi çocuklarda vicdanın uyanmasına sebep olur.tabi yaşları büyük olduğu için o süreçte zehri kusarken de daha büyük tepkiler verebilirler anne hazırlıklı olmalı her duruma

baharibeklerken

New member
Teşekkür ederim.�� Kızımla beni çok zorlayan sorunlar yaşamıyorum hamdolsun fakat oğlumda bayağı zorlandım. Sizlere biraz daha detay vereyim daha net birşeylere faydası olur belki. Boşanma süreci bir travma sır bilirsiniz. Maalesef oğlum hayatının en önemli hayata geçiş süreçlerinde annesi travma daydı. Boşanma çocuğun bebekliğinden çocukluğu adım atarken gerçekleşti. Çocukluktan ön ergenliğe adım atmadan anne gene travma da �� ağır bir trafik kazası geçirdim, bedavadan yaşıyorum Hamdolsun. Açıkçası ölüm haberim beklemiş fakat vade dolmamış çıkmışım yoğun bakımdan 21 günlük beklemeden. Benim aile kalabalık, hastane den eve geldiğimde ev epey kalabalıkmış, benimle uğraşırken çocukları benden biraz uzak tutmayı akıl edememiş hiç kimse. Oğlumun bana aşırı saygısızlığı mı buna bağlıyorum.(annanin istemsizce abuk bir sürü halini görmesine). Fakat hamdolsun bir Ablacım var benim,bu konuda bilinçli ve hassas, Adem hocadan onun vesilesiyle haberdar oldum. Dinledikçe yanlışlarını tesbit ettikçe ufak değişiklikler den bile çok olumlu sonuçlar alıyorum. Bir ay öncesinden bu zamana büyük yol kat ettik, fakat iyişme sürecim ve oğlumun ergenlik zamanı kesişince durum biraz vahinleşiyor. Bilgi biraz daha kolaylaştırıyor işimi.

Oncelikle cok gecmis olsun. Zorluklar ust uste gelebiliyor bazan degil mi. Kaldiramayacagi vverilmezmis insana ,sizde ustesinden gelirsiniz insallah
Cocugunuzun yas donemi hangisiyse o forumda bir baslik acip detayli anlatsaniz editorlerimiz daha guzel yardimci olur belki.

Değişim

New member
ben görüyorum. Yolun sonundan eminim. Benim fikrime ne derece güvenirsiniz bilemem ama Adem hocayla görüşün derim yolun sonu aydınlık. İnsanlar iki nedenle psikolojik yardım almazmış biri işe yaramaz mı acaba diye biri para yok diye ben 2.sınıf sanırım sizde birinci sınıftasınız bence risk almaya değer

randevu talep ettim Ayşe Hanım,bakalım ne zaman dönüş yapacaklar, ama öncesinde bir psiyatriye gidip,sakinleştirici kullanmaya başladım ve de devlet hast. de psikolog ile görüşüyorum. öncesine nazaran daha iyi hissediyorum çok şükür.Rahatladım ve ilaç karşıtı olanlara öneriyorum hiç kasmayın kendinizi.Daha kötü hastalık kapmaktan iyidir.

Ummu Asım

New member
Ozlem çağrı hanim merak edip sorduğunuz için teşekkür ederim aslında benim problemim başka bır başlıkta mi olmalı bilemiyorum. Evet 3. Haftadan sonra işler dahada zorlaştı ancak bır şekilde tamamladık 6 haftayı ve oğlum %90 değişti fakat bu çok sürmedi çünkü sanırım en büyük problem bende tamamen genislememisim meğer farklı problemler bunalmisliklar derken açıkçası suan eskisindende beteriz. 2 aydan fazladır bu siteye de girmedim adem hoca yıda dinlemedim. Fakat bu durumdan o kadar rahatsizim ki yeniden baglanmam gerektiğini biliyorum. Ve kendimi yine sitede buldum. Eğer bana yardımcı olabilirseniz duaciniz olurum. İnanın yaşama sevinci tahammül hicbirsey kalmadı bende 2 çocuk annesiyim biri 31 aylık diğeri 1 yaşında kızımla bağlanma da problem yok ancak oglumla var ve biran once telafi etmek istiyorum. Öncelikle benim genislemem gerekiyor sanırım çünkü 6 haftalik süre bitince 6 ay aynı tutumda kalmak kolay değilmiş bunu anladım.

Esila Esila

New member
Ozlem çağrı hanim merak edip sorduğunuz için teşekkür ederim aslında benim problemim başka bır başlıkta mi olmalı bilemiyorum. Evet 3. Haftadan sonra işler dahada zorlaştı ancak bır şekilde tamamladık 6 haftayı ve oğlum %90 değişti fakat bu çok sürmedi çünkü sanırım en büyük problem bende tamamen genislememisim meğer farklı problemler bunalmisliklar derken açıkçası suan eskisindende beteriz. 2 aydan fazladır bu siteye de girmedim adem hoca yıda dinlemedim. Fakat bu durumdan o kadar rahatsizim ki yeniden baglanmam gerektiğini biliyorum. Ve kendimi yine sitede buldum. Eğer bana yardımcı olabilirseniz duaciniz olurum. İnanın yaşama sevinci tahammül hicbirsey kalmadı bende 2 çocuk annesiyim biri 31 aylık diğeri 1 yaşında kızımla bağlanma da problem yok ancak oglumla var ve biran once telafi etmek istiyorum. Öncelikle benim genislemem gerekiyor sanırım çünkü 6 haftalik süre bitince 6 ay aynı tutumda kalmak kolay değilmiş bunu anladım.
Arkadaslar 6 haftalik yeniden baglanmadan sonra 6 ay boyunca yinemi hayırlar olmayacak anlamadım ben aydınlatır mısınız?Benimde genislemeye ihtiyacim var ama olmuyo olmuyo olmuyor vicdan azabindan kahroluyorum bagirdiktan sonrada napicaz yapamiyorm ..

Evet doğru büyük çocuklarla annenin açık yüreklilikle konuşup geçmişte yaptığı hatalardan dolayı üzgün olduğunu,o zamanlar yaptığının doğru olduğunu düşündüğü için öyle yaptığını söylemesi özür dilemesi çocuklarda vicdanın uyanmasına sebep olur.tabi yaşları büyük olduğu için o süreçte zehri kusarken de daha büyük tepkiler verebilirler anne hazırlıklı olmalı her duruma

Arkadaslar 6 haftalik yeniden baglanmadan sonra 6 ay boyunca yinemi hayırlar olmayacak anlamadım ben aydınlatır mısınız?Benimde genislemeye ihtiyacim var ama olmuyo olmuyo olmuyor vicdan azabindan kahroluyorum bagirdiktan sonrada napicaz yapamiyorm ..

Merhaba

Yeniden bağlanmadan sonra, kuralları yaşa uygun düzenleyebilirsiniz. Ancak geniş bir anne olmak, bağırarak/azarlayarak/surat asarak/küserek vs vs herhangi bir şekilde şiddet ile çocuğa kendini değersiz/yetersiz/aşağılanmış hissettirecek her türlü davranıştan uzak durmanız gerekir. 6 haftalık süreç mucize yaratacak bir reçete değil bu anlamda.

Her halükarda iyi bir ebeveyn-çocuk ilişkisi için iyileştirme ise ebeveynin onarımı ile başlar. Onarım konusu oldukça geniş, yepyeni bir yol hem ebeveyn hem çocuk için, videolara yahut forumdaki başlıklara bakabildiniz mi?