yetiskinlerde yeniden guvenli baglanma mumkunmu?

Zekiye tuğ

New member
canim [MENTION=797]Eğt.Dnş.Rümeysa Telli[/MENTION] hocam bir sey sormak istiyorum.biraz uzun olacak ama eminim sabirla okup yardimci olacaksiniz.
biz uc kiz kardesiz babasiz buyuduk.babam bizi terk ettiginde kardesim 6 yasinda idi.yani aile ile bag kurma konusunda en buyuk yarayi o aldi.birde ben güya babalik abilik yapayim koruyum diye onun uzerinde baski uyguladim.ben bunu yaparken annem ve ailemiz uzerinde etkisi olan diger buyukler tam tersi tutum sergilediler.sonuc olarak suan kardesim 25 yasinda ve anneme yaptigi eziyetler yazmakla bitmez.bir oglu var ona karsi bakimi konusunda ilgisiz olsada sefkatle davraniyor. eşiyle gitgelli bi evliligi var.asiri sorumsuz.sorum su ben onun terapi almasi konusunu gorussem kabul eder.lakin soyleyeceginiz seyleri uygulamayip durumunu cok daha fazla abartip bununla da anneme eziyet edecek.ben kardesim icin ne yapayim lutfen yardim edin.ona yaptigimiz butun hatalari gördüm.aileme hep anlatip onlari sakin tutmaya calissamda kardesime bi faydam olamiyor.onu dengeli bi insan haline donusturmek imkansizmis gibi sanki.hakkinizi helal edin canim hocam selametle.

Değerli [MENTION=13232]Zekiye tuğ[/MENTION] merhaba :)

Hiç bir yaş, kişinin yaralarını sarması için geç olmasa gerek... Hiç bir yaş...

Kardeşinizin bir uzmana gitmesi ile ilgili de kaygılarınız var sanırım. Annenize daha da hırçınlaşacağı gibi... Ama bırakın bunlarla uzman ilgilensin :) Söylenilen şeyleri kardeşinizin yapıp yapmayacağı da uzman ile kardeşiniz arasındaki bir mesele. Onu da bırakın onlara :)

Eğer kardeşiniz ile destek alması konusunda hemfikir iseniz, kabul ediyorsa desteğe ihtiyacı olduğunu, sürecin kalan kısmını tamamen bırakıp, yalnızca izlemede kalabilirsiniz :)

Zekiye tuğ

New member
cevabiniz icin cok tesekkurler.soyledikleriniz cok kiymetli benim icin.yalniz daha once ki tecrubelerimizde gerilemekten baska sonuc almadik.korkumuz birazda bundan.her seferinde kardesim destek aliyorum, ben yeterli degilim dusuncesine kapilip eziyetlerine kalip buldu adeta.insallah sizlerle bundan sonrasi icin,onun evladi icin,annem icin daha guzel seyler gerceklesir