Maşallah size. Bende 34 haftalik gebeyim. Uzun zamandir düşünüyordum ne yapsam diye. Allah razi olsun sizden. Inşallah bende alacağim. Internetten baktim 5li paket halinde var. Sizce kaç tane almaliyim. 5 tane az gibi geldi bana
Yeni doğan icin sayinin çok olması iyi olur.
Geçen yıl babyneo nun farklı bir modeli vardı, 10 adet kullanıyordum. Gece hazır bez kullanarak 2 gün gidiyordu. Ki bence ilk bir kac ay en az yirmi olmalı. O da ciddi bir masraf. Hem de Yenidoğan a büyük oluyor ic bez. Dolayısıyla çok sayıda alsaniz, kullanamayip boşa masraf etme riskiniz de var.
Şu anda satılan tek beden modelin ic bezinden daha küçük boyda olmasına rağmen 2. aydan sonra kullanabilmistim, yani bebeğim 5 kiloyu geçtikten sonra. Pamucco ile çok sonra tanıştım, onun 3 boyu var. En küçüğünun boyunu bilmiyorum.
Icine lineer denen bezler var onlardan koyuldugunda büyük cisini ona yapıyor, bez yerine o kirlenmiş oluyor. Ilk aylar öyle birşey işinizi kolaylastirabilir.
Yurt dışında cok farkli modeller varmış, prefold diaper diye farklı bir model daha öğrendim. Biraz nette inceleme yapıp fikir edinebilirsiniz.
Kullanıp tecrübe ettikçe aklıma farklı çözümler geldi.
Altta tarif ettiğim şeyi yapabilirsiniz.
Bambu veya pamuk havlu kumaşlar ( bulamazsaniz eski bir banyo havlusu

) alıp uygun boyda kesip kenarlarına overlok yaptırarak ic bez sayısını artırabilirsiniz. Çünkü en fazla sayıda beze ilk aylar ihtiyacınız olacak. Ve doğumdan sonra ugrasacak durumunuz olmayabilir.
Benzer bir sey yapmistim yaz döneminde. Böylece aynı dış ile çok sayıda ic bez olur. Hemde bebeginiz büyüdükçe yenilerini hazırlamış olursunuz, tekrar masrafa girmeden.
Dış içinde aldığınız Beşli setin dışı yeterli olur. Bahsettigim gecen yılki bezler öyleydi 4 dış 10 içti. Ic bezi alıyor dış bezi bekletip bir sonraki bezlemede tekrar kullanıyordum ta ki çiş bulaşana veya iyice kirlenene kadar.
Fikir olması için ilk etapta her iki markadan da birer tane alsaniz nasıl olduğunu görmüş olursunuz.
Parça parça aklıma gelip ekleme yapa yapa dağınık oldu, kusura bakmayın. Soracaginiz birsey olursa bildiğim kadar yardımcı olmaya çalışırım.